Nazım Hikmet Parkı Ve Heykeli Açılıyor

Manavgat Belediyesi`nce Kavaklı Mahallesi`nde yaptırılarak Nazım Hikmet adı verilen parkın ve parka yerleştirilen Türkiye`nin en büyük Nazım Hikmet heykelinin açılışı,27 Şubat 2013 Çarşamba günü saat 15.00`de törenle yapılacak.

Manavgat Belediyesi`nce Kavaklı Mahallesi 6545 Sokak`taki 5 bin 417 metrekarelik boş alana vatandaşlardan gelen istek üzerine park yapılmış, 2011 yılının Ekim Ayı Manavgat Belediye Meclis Toplantısı`nda ise bu parka ünlü şair Nazım Hikmet`in adı meclis kararı ile verilmişti.İçinde yürüyüş yolları, ahşap oturmalık ve gazebolar, fitnes aletleri, kafeterya, çocuk oyun aletleri, üçlü basketbol potası ve sahası yer alan ve duvarları özel taşlarla dizayn edilen bu büyük parka Türkiye`nin en büyük Nazım Hikmet heykeli,Başkan Şükrü Sözen`in talimatıyla Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nce yaptırıldı.

Manavgat Belediyesi,Nazım Hikmet Parkı ve heykelin açılışı, 27 Şubat 2013 Çarşamba günü yapılacak.Açılış törenine Nazım Hikmet Ran Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı sanatçı Rutkay Aziz ve ünlü sanatçı ve vakıf üyesi Tarık Akan da katılacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,3 metre yüksekliğindeki Türkiye`nin en büyük Nazım Hikmet Heykeli ve Nazım Hikmet Parkı`nın açılışına tüm Manavgat halkını davet etti. Başkan Sözen,``Açılışımıza çok değerli sanatçılarımız Rutkay Aziz ve Tarık Akan`ın da katılacak olması bizi daha çok onurlandıracak.

Nazım Hikmet özgürlük ve barışı Türk toplumuna en iyi anlatan yazarlardan birisiydi. Tüm dünyada en çok tanınan yazarlardan bir tanesidir. Bu ülkenin aydınlık yüzlü insanlarını unutmamak ve sahip çıkmak gerekir.Biz de Manavgat Belediyesi olarak bu misyonu yerine getiriyoruz. Açılışımıza tüm Manavgat halkımı davet ediyorum``dedi.