Manavgat Belediyesi`nden Modern Çöp Kutusu

Manavgat Belediyesi, cadde, sokak, park ve yollardaki eski çöp kovalarını kendi üretimi olan yeni modern tasarımlı çöp kovalarıyla yenilemeye başladı.

İbrahim Sözen Caddesi`nden Başlandı

Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mavi renkte, ortasında özel işlemesi bulunan çöp kovalarını yerleştirmeye ilk olarak İbrahim Sözen Caddesi`nden başladı. Kutuların daha sonra Antalya Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Demokrasi Bulvarı, Atatürk Caddesi ve parklara üretim yapıldıkça yerleştirileceği açıklandı.

Diğer Belediyelere Örnek Olacak

Yeni yerleştirilen çöp kutuları vatandaşlarca da estetik ve kullanışlı olarak değerlendirilerek beğeni topladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin ana arterlerindeki çöp kutularının yenilenmesi ihtiyacı duyulduğunu bu nedenle belediye olarak konuyu kökten çözmeye çalıştıklarını söyledi. Çöp kutularının belediyece üretilmesinin diğer belediyelere örnek olacak bir proje olduğunu anlatan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesinde kurulan atölyenin harıl harıl çalışarak üretim yaptığını anlattı.

Hem Ucuz Hem Kullanışlı

Başkan Sözen, "Kentimizi güzelleştirmek ve temiz kalmasını sağlamak belediyemizin ana görevlerinden birisi. Yerli ve yabancı turistlerimizin akıllarında temiz ve düzenli bir kent imajı yaratmak amacıyla kendi atölyelerimizde çöp kutusu üretmeye başladık. Bu hem daha ucuza mal olacak hem de üretimden gelen gücümüzü kullanmış olacağız. Yeni kutularımız üretimi yapıldıkça kentin ana arterlerine ve parklara yerleştirilecektir" dedi.

Genel Çöpler İçin Değil

Bu arada Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri vatandaşlardan yeni çöp kutularına genel çöp malzemelerinin atılmamasını rica etti. Yeni tasarım kutuların sadece sokakta yürüyen insanların ellerindeki artık malzemeleri bırakması için olduğunu dile getiren yetkililer, vatandaşların genel çöplerini akşamları belirlenen saatlerde çöp torbaları ile bırakmalarını istedi.