Mega Projelerde Dev Adımlar

Irmak Kıyıları Peyzaj Projelerini hemen hemen tamamlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat`ın geleceğine hayat verecek mega projelerin temellerini atmaya hazırlanıyor. Projeleri hazırlanan Gençlik Merkezi ve 5 bin kişilik stadyumun temelleri önümüzdeki ay atılacak.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, seçim kitapçığında Manavgat halkına vaad ettiği projelerini, 9 ay gibi kısa bir sürede bir bir hayata geçirmek için gece gündüz çalışıyor.
3 etapta başladığı büyük ırmak kıyısı projelerindeki etap sayısını artıran ve hepsini tamamlamak üzere olan Başkan Sözen, önümüzdeki günlerde stadyum ve Gençlik Merkezi`nin de temellerini atmaya hazırlanıyor. Kum Mevki`nde yapılacak olan 5 bin kişilik stadyum ile Gençlik Merkezi`nin temelleri önümüzdeki ay içinde atılacak.

GENÇLİK MERKEZİ`NE MÜKEMMEL PROJE

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 2012 Ekim ayı başında ihalesi yapılarak temeli atılacak olan Gençlik Merkezi için Türkiye standartlarında çok modern ve özel bir proje hazırlattı. Modern tasarımlar kullanılarak son teknoloji düşünülerek projelendirilen Gençlik Merkezi`nde Türkiye`de sadece birkaç merkezde kullanılan sistemler de yer alacak. Gençlik Merkezi Kompleksi, Gençlik Merkezi Hizmet Binası, Kapalı Havuz binası ve 1 adet Güvenlik Binası olmak üzere projelendirildi.

KONFERANS SALONU,AMFİTİYATRO VE YÜZME HAVUZU

Gençlik Merkezi Hizmet Binasında açık sergi alanı, 8 adet derslik ve toplantı odaları, 750 kişilik konferans salonu, 600 kişilik anfitiyatro alanı yer alacak. Kapalı Havuz binası içersinde ise 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu bulunacak. Duşlar, Soyunma kabinleri, doktor odaları, hakem odaları ve her katta büfe gibi mekanlar yer alacak. Ayrıca 300 kişilik izleyici tribünü de kapalı havuz binasında yer alacak.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Yaklaşık 3 bin 34 metrekarelik alanda yapılacak olan Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Kompleksinin çevre düzenlemesinde ise tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, kafeterya, genç ve çocuk fitnes alanları ve süs havuzları düzenlemeleri yapılacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, projelendirilirken engelli vatandaşları da unutmadı. Projeye göre tüm binalar engelli kullanımına uygun olarak tasarlanırken engelliler için özel engelli asansörlerinin yer alacağı belirtildi.

5 BİN KİŞİLİK STADYUM HAYATA GEÇİYOR

5000 seyirci kapasiteli olacak Manavgat Belediyesi Stadyumu Kum Mevkii`nde yapılacak.
Türkiye Futbol Federasyonunun Standartlarına uygun bir şekilde projelendirilen Manavgat Stadyumunda A ve B Blok olmak üzere karşılıklı iki adet tribün yer alacak. Ekim başında temeli atılacak olan stadyumun nisan ayında tamamlanması hedefleniyor. Bölgede eskiden yapımı yarım bırakılmış olan stadyum ise yeniden düzenlenerek antrenman sahası olarak değerlendirilecek. Mevcut tesisler de aynı şekilde değerlendirilecek.