Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Manavgat Belediyesi 2012 yılı Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in Başkanlığında yapıldı. Toplantıda 4 gündem maddesi tartışıldı. Başkan Sözen, öncelikli olarak Eylül ayında çıkması muhtemel olan Büyükşehir Yasası ile birlikte bazı değişiklikler olacağını belirterek önemsediği bir ayrıntıyı gündeme getirdi. Yasayla birlikte Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği`nin büyük oranda pasifize olarak ASAT`a bağlanmasının gündeme geldiğini dile getiren Başkan Sözen, kuruluşunda belediyenin de katkısı olan arıtma tesisinin kararname çıkmadan belediyeye kazandırılması için girişimde bulunulması gerektiğini, bu konuda meclis üyelerinin fikrini almak istediğini vurguladı.

ARITMA TESİSİ`NİN BELEDİYEYE DEVRİ KONUSU
Başkan Sözen şunları söyledi."Bildiğiniz gibi Haziran ayında çıkması muhtemel bir Büyükşehir Yasası mevcut. Bizler de bu yasayla ilgili bilgilenmek için bir Ankara temposuna girdik. Bakanlıklara giderek bilgiler aldık. Belli ölçüde bilgiler aldık. Bizi ilgilendiren bir bölümü var olayın, bölge olarak daha önce düşünmediğimiz. Belde belediyelerinin ne olması gerektiği gibi birliklerle ilgili de belirsizlikler var. Alt yapı birliklerinin tamamen pasifize olacağı dolayısı ile tek belediyeye bakacağı için merkez il belediyelerine devredileceği, dolayısı ile ASAT`a devredileceği yorumları yapıldı. Biz de gelip bunları değerlendirince bu geçişin ne getirip ne götüreceğini tartışmalıyız. İlk önce sizinle paylaşma ihtiyacı hissettim. ASAT`a devredilirse tamamen Antalya Büyükşehirin kontrolünde fiyat politikası olacak. Geçmişte buna emek veren herkese teşekkür ettik. Bizim de katkımız olmuştur. Burası kurulurken protokol hazırlanmış. Manavgat belediyesinin tapusundadır burası. Ve bunun karşılığında bu tesisin yapılıp Manavgat belediyesine devredilmesiyle ilgili bir protokol hazırlanmış bununla ilgili de bir katılım payı ödenmiş. Arıtmanın bu kararname çıkmadan önce bölgenin olan tesisin bölgede kalması gerektiği düşüncesi ile arıtmanın Manavgat Belediyesi`ne devri, olmadığı takdirde 49 yıllığına kullanım hakkının Manavgat belediyesine devri gerekiyor. Bu da kente yapılmış en önemli hizmettir. Yarın ASAT gibi merkez sistemin fiyat politikası tesislerimizin canını yakabilir. Oralarda bu mecliste konuştuğumuz gibi konuşamayabiliriz. Suyumuzu, atık suyumuzu vatandaşa en uygun şekilde kullandırmalıyız. Amaç bu. Birkaç öngörüşme yaptık. Ama sizler de bu konuya olumlu bakarsanız detaylandırmak gibi düşüncemiz var. Hizmet kadar bu işin bir de gelir boyutu var. MATAB Meclisinin yasal boyutta kullanım hakkını devretme hakkı ve yetkisi var" Toplantıda söz alan MHP`li Mahmut Öz ise meclis üyeleri olarak bu konuda tam destek verileceğini, Manavgat`ın geleceğini düşünmek adına atılacak her adımın destekçisi olacaklarını söyleyerek Başkan Sözen`e düşüncesinden dolayı teşekkür etti. Başkan Sözen, meclis üyesi AKP`li Ahmet Ali Erol`un da konuyla ilgili olarak aktardığı düşüncelerini dinledikten sonra makul ve mantıklı yanıtlar verdi. Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi. Kadro Karşılığı Sözleşmeli personel çalıştırılmasıyla ilgili gündem maddesinde asansörlerin denetlenmesiyle ilgili olarak bir makine mühendisine ihtiyaç duyulduğunu belirtildi. Belediyeye bir makine mühendisinin alımı oy çokluğu ile kabul edildi.

SORGUN`DA ÖN TAHSİS MÜJDESİ
2. gündem maddesinde ise Sorgun 954 parsel için verilecek taahhütname konuşuldu. Başkan Sözen, Nashira otel bitişiğindeki 522 dönümlük günübirlik alanla ilgili olarak bakanlıktan tahsis talebinde bulunduğunu ve bu girişimler sonucunda 254 dönümünün ön tahsisini aldığını meclis üyelerine müjdeledi. Manavgat için büyük önemi olan bu alanın öntahsisinin alınmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Başkan Sözen, buranın amacına uygun olarak kullanılması amacıyla bakanlığın bir takım taahhütler istediği dile getirdi. Sözen, "Manavgat halkı buranın gerçek sahibidir. Ama insanlar üvey evlat gibi denizden faydalanmıyordu. Bu güne kadar verdiğimiz kavganın neticesini aldık. Benim 3 yıldır uykularımı kaçıran bir konudur. Sevinmemiz gereken bir durum söz konusudur. Uzun süredir hayalini kuruyorduk. Burayla ilgili olarak kesin tahsisten sonra proje bakanlığa sunulacaktır" dedi. Gündem maddesi, oy çokluğu ile karara bağlandı.

BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN AVNİ AKIN, ŞEHİT OZAN ŞARLAK ve ÖĞRETMEN ZEHRA KAYA İSİMLERİYLE YAŞAYACAK
Belediye Meclis Toplantısında 3. Madde olarak bazı cadde ve parklara isim verilmesi konusu gündeme geldi. Buna göre Sorgun Turizm Yolu ile Çevre Yolu Demokrasi Bulvarı arasındaki yeni açılan caddeye Manavgat eski Belediye Başkanı HÜSEYİN AVNİ AKIN`ın adı verildi. Sorgun Bulvarı Akdeniz Hastanesi karşısında yeni yapılan parka ise Nisan ayı içinde şehit düşen Ahmet Ozan Şarlak`ın ismi verildi. Meclis toplantısına katılan anne Gülderen Şarlak, oldukça duygusal anlar yaşadı. Salkımevler Sitesi içerisindeki parka ise Van depreminde hayatını kayden Zehra Kaya öğretmenin ismi verildi. Başkan Sözen`in bu duyarlılığına meclis üyeleri teşekkür ettiler. İsim verilmesi konusu ise oy birliği ile meclisten geçti.

Meclis toplantısında son gündem maddesinde ise Park-Bahçe, sera, refüj ve kaldırım, havuz bakım ve tamiri temizlik katı atık toplama, taşıma, süpürme, kanal bakım ve temizleme, altyapı ve asfalt yapımı ve onarım işlerinin 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 67. maddesi kapsamında 20 ay süre ile ihale edilmesi için yetki verilmesi hususu görüşüldü. Gündem maddesi oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.