Manavgat`ta Coşkulu 19 Mayıs Kutlaması

Manavgat halkı,her milli bayramda olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı`nda el ele ve tek yürek olarak kutlamalara katıldı.

Manavgat Belediyesi`nin organize ettiği Fener alaylı kortej yürüyüşüne binlerce Manavgatlı katılarak, caddelerde Atatürk ve Cumhuriyet`e sahip çıktılarını bir kere daha kanıtladı.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı,Manavgat`ta belediyenin organize ettiği fener alaylı kortej yürüyüşü ile coşkulu bir şekilde kutlandı.Akşam saat 20.00`den itibaren ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan binlerce Manavgatlı,Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk`e bağlılıklarını bir kez daha gösterdi. Manavgat Belediyesi,yürüyüş için gelen genç,yaşlı herkese bayrak ve meşale dağıttı.19 Mayıs fener alayı yürüyüşüne Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in yanı sivil toplum örgütü temsilcileri,parti başkanları, oda ve dernek başkanları ile muhtarlar da katıldı.Geceye Manavgat Belediyesi`nin gençlerin taşıması için özel olarak yaptırttığı 52 metrelik Türk Bayrağı damgasını vurdu.

Gençler ve vatandaşlar,52 metrelik bayrağı biraz olsun taşımak için adeta birbirleriyle yarıştı.Cumhuriyet Meydanı`ndan başlayan fenerli yürüyüş, İbrahim Sözen Caddesi,Şehit Halil İbrahim Mudul Kavşağı,Antalya Caddesi boyunca devam etti.Cadde boyunca ellerinde fenerlerle Atatürk ve Cumhuriyet sloganları atarak yürüyenlere,binalardan ve arabalarda seyir eden vatandaşlarımız da destek geldi.Yürüyüş sonrası Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,halka hitaben bir konuşma yaptı.Başkan Sözen,konuşma yapacağı yere kadar gençlerin omuzlarında ``Atatürkçü Başkan,Şükrü Başkan`` sloganlarıyla taşındı. Başkan Sözen,tüm Türk halkının 19 Mayıs`ını kutlayarak başladığı konuşmasında Hatay Reyhanlı`da yaşanan elim olay nedeniyle sanatçı Şükriye Tutkun konserini acıyı biraz olsun paylaşmak amacıyla iptal ettiklerini dile getirdi.

Sözen,``Bugün Ulu Önder Atatürk`ün milli mücadeleyi başlattığı,ülkemizin var olma mücadelesini verişinin başlangıç günü.Sizlerle bu meydanda bu meşalelerin ve bayrakların altında o günkü mücadelenin ruhunu yaşatmak için bir araya geldik.Bu ruhu yeniden yaşattığınız için hepinize minnettarım.Bugün ülkemizin her zamandan tek yürek olmaya,birlik, beraberlik ve kardeşliğe ve bu bayrağın altında yaşamaya ihtiyaç hissettiğimiz bir dönemde herkese örnek oldunuz.Bugün için çok daha farklı etkinlikler koymuştuk ama bütün Türkiye`nin içini sızlatan Hatay`da acı bir olay yaşadık.Pek çok insanımızı kaybettik.Acıyı paylaşmak adına, yüreğimizde hissettiğimizi ifade etmek adına konserimizi iptal ettik.Ölen insanlarımıza Allah`tan rahmet dilerken bu bayrağın altında yürümekten,bu meşalelerin altında Atatürk`ün bize bıraktıklarına sahip çıkmamızın önüne hiçbir şey geçemez. Atatürk`ümüzün ve ülkemizin değerlerini hiçbir zaman unutmayacağız unutturmayacağız.Sizlere asaletinizden,duruşunuzdan ve bu gün burada oluşunuzdan dolayı minnetlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bu mutlu bayramımız hepimize kutlu olsun``dedi.

Manavgat halkı bu konuşma sonrasında hep bir arada coşkuyla İstiklal Marşı söyledikten sonra sessizce dağıldı.