Manavgat Temiz İçme Suyuna Kavuşuyor

Manavgat Belediyesi`nin başlattığı AB Destekli İçme Suyu İnşaatı Projesi çalışmaları kapsamında dev alt yapı yatırımlarını sürdürürken Sülek Tepesi`ne yapılan 10 bin m3`lük büyük su deposu inşaatında da yavaş yavaş sona geliniyor.

Manavgat Belediyesi,20 milyon Avro`luk büyük Avrupa Birliği Destekli İçme Suyu inşaatı kapsamında Sülek Tepesi`ne yapılan 10 bin m3`lük su deposu inşaatı büyük hızla ilerliyor. Avrupa Birliği, Manavgat Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği proje içerisinde yer alan büyük su deposu tamamlandığında Manavgat, Kızılağaç ve Sorgun bölgesi kaliteli ve bol içme suyuna kavuşmuş olacak. Depo sayesinde eskiden 2500 ve 3000 metreküplük depolarla hizmet verilen Manavgat`taki su gönderme kapasitesi iki katına çıkarılmış olacak.

Modern Sistemlerle
Haziran ayında toplamda 3500 metrekarelik alan üzerinde başlayan su deposu inşaatının beton yapısının yüzde 90`ının tamamlandığı önümüzdeki ay içerisinde ise elektrik ve mekanik aksamının montajına başlanacağı açıklandı. Depo inşaatı içerisinde klorlama ve manevra odalarının yer alacağı belirtildi. Isı izolasyonu düşünülerek son derece modern sistemlerle yapılan deponun yıldırım düşmesi veya jenaratör arızası gibi durumlardan etkilenmeyerek her şartta hizmet vereceği vurgulandı.

Süratli Çalışma
Manavgat kuyular bölgesinden 60 santimetre çapındaki borularla su deposuna geldikten sonra burada arıtılıp temizlendikten sonra 80 santimetre çapındaki borular yoluyla kent evsel bağlantılarına ulaşacağı açıklandı. Su deposunun tamamlandıktan sonra görüntü kirliliğini önlemek ve dışarıdan gelecek zararları en aza indirmek amacıyla memran malzeme kullanılarak kaplanacağı, ardından asfalt malzeme kullanılarak kamufle edileceği de belirtildi.

Çocuklarımızın Geleceği İçin
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, Avrupa Birliği kapsamında yürütülen içme suyu inşaatı sayesinde Manavgat`ın 50 yıllık süreçte geleceğinin garanti altına alındığını söyledi. Çalışmaları titizlikle takip eden Başkan Şükrü Sözen,``Eskiden mevcut depolarımızla kente yeterince su gönderilemiyordu. Şimdi su deposu kapasitemiz kat kat artmış olacak. Bu sayede Manavgat kent merkezi, Kızılağaç, Hatıplar ve Sorgun bölgemiz kaliteli, düzenli ve temiz içme suyuna kavuşmuş olacak. Bu büyük yatırımımızı çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz`` dedi.