MANAVGAT HUZUREVİNİN YETENEKLERİ BÜYÜKLERİ

MANAVGAT HUZUREVİNİN YETENEKLERİ BÜYÜKLERİ

Manavgat Belediyesi Huzurevi’nin mutlu sakinleri, Yaşlılar Haftası’nda düzenlenen büyük bir organizasyonda müzikten, el sanatlarına kadar her alandaki yeteneklerini kanıtlarken, Manavgat halkından da tam not aldı.

Manavgat Belediyesi Huzurevi sakinleri, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası’nda, el emeği göz nuru eserlerini ve koro çalışmalarını Manavgat halkıyla buluşturdu. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Manavgat Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Huzurevinde yaşayan 19 büyüğün, 8 aylık çalışmaları neticesinde hazırladığı birbirinden güzel el sanatları sergide görücüye çıkarken, oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu da sahne alarak, izleyenlerden yoğun alkış aldı.

UNUTULMAZ TSM KONSERİ

Koca çınarlar, kokteyl ile başlayan açılış sonrasında sahne alarak en sevilen sanat müziği eserlerini Manavgat halkıyla birlikte söyledi. Söyledikleri şarkılarda geçmişi yad eden büyükler, konukları oldukça duygulandırırken, aynı zamanda unutulmaz anlar da yaşattı. Türk Sanat Müziği dinletisinin ardından sergi açılışı yapan huzurevi sakinleri resim, karakalem, ebru sanatı, yağlı boya, akrilik ve ahşap boyama kursunda yaptıkları eserleri görücüye çıkardı. Manavgat halkının yoğun ilgi gösterdiği sergide vatandaşlar, büyüklerin yaptığı el emeği eserleri almak için birbiriyle yarıştı.

KOCA ÇINARLARDAN BAŞKAN SÖZEN’E TEŞEKKÜR

Gönüllü öğretmenler tarafından verilen dersler ile her günü dolu dolu yaşayan huzurevi sakinleri, eserlerini Manavgat halkıyla buluşturmada vesile olan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Koca çınarlar, bizim sosyal hayata yeniden tutunmamızı sağlayan ve bizi genç nesilleri ile bir araya getiren Belediye Başkanımıza Sayın Şükrü Sözen’e ne kadar teşekkür etsek azdır dedi. Başkan Sözen ise, “Yaşlılar haftası nedeniyle düzenlediğimiz etkinlikle büyüklerimiz eserlerini sergiliyor. El emeği göz nuru eserleri görmeye bütün Manavgat halkını davet ediyorum” dedi.