Manavgat 2.Hıdırellez Şenlikleriyle Coştu

Manavgat Belediyesi 2.Hıdırellez Şenlikleri, Boğaz Otel Mesire Alanı`nda yapıldı.

Ücretsiz ulaşımdan eğlenceye, uçurtmadan,balona,animasyon ekipleri,palyaçolar ile çocuklara sürpriz oyuncaklardan,oyun parklarına ve hıdırellez ateşinden,yemek organizasyonuna kadar her şeyin düşünüldüğü şenlik,Manavgat halkını coşturdu.Manavgat Belediyesi ekipleri,vatandaşları saat sabah 10.00`dan itibaren her saat başı,gün boyunca ücretsiz olarak piknik alanına ulaştırdı.Geçtiğimiz yıla oranla daha çok katılımın yaşandığı 2.Hıdırıllez Şenlikleri`ne Manavgat halkı,yoğun ilgi gösterdi.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşi Hatice Sözen ve çocukları İbrahim ve İrem ile birlikte tüm gün şenliklerdeki eğlencelere katıldı.

DÖRT DÖRTLÜK ŞENLİK

2 Hıdırellez Şenlikleri`nde mesire alanına gelen vatandaşlar ve özellikle çocuklar için her türlü organizasyon düşünülmüştü.Minikler,kendilerine dağıtılan balonları alarak yüz boyama standında yüzlerini boyattıktan sonra kendileri için kurulan şişme oyun parkında gönüllerince eğlendi.Çalan neşeli müzik ve animatörlerle hep birlikte çeşitli oyunlar da oynayan çocuklara anne babaları da eşlik etti. Öğlen saatlerinde ise belediye ekipleri tarafından kurulan çadırda kavurma et,pilav,ayran ve helva servisi yapıldı.

ÇOCUKLARIN SEVGİLİSİ BAŞKAN AMCA

Gün içinde çocukların en büyük ilgi odağı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen oldu.Küçükler,balon parktaki oyuncaklarda Başkan Amcaları ile birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Çocuklarla birlikte balon atlara binen,kaydıraktan kayan, kimi zaman onlarla dans eden Başkan Sözen,adeta çocukların sevgilisi oldu.Başkan Sözen,çocuklara hediye oyuncak, uçurtma,balon dağıtırken neşeli görüntüler oluştu.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında tüm halkın Hıdırıllez Bayramını kutladı.6 Mayıs`ın Anadolu ve Mezopotamya`dan beri yazın gelişi, doğanın uyanışa geçtiği gün olarak kutlandığını belirten Başkan Sözen, Hıdırellez`in UNESCO`nun ``İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası`` listesine alınması için Türkiye`de 2010 yılından beri çalışma başlatıldığını bu nedenle kültürü yaşatmak adına Manavgat Belediyesi`nin de böyle bir etkinlik düzenlediğini söyledi.

BAŞKAN DİLEĞİNİ PAYLAŞTI

Hıdırellez geleneğinde dilek tutulduğunu dile getiren Başkan Sözen konuşmasında kendi dileğini tüm Manavgat Halkıyla yüksek sesle paylaştı.Sözen,``Unutulmaya yüz tutmuş bu kültürümüzü Manavgat Belediyesi olarak daha da kalıcı kılmak istedik.Daha hoşgörülü olmak, sevmek,birbirimizi kucaklamak amacıyla,ülkemizin bayrağı altında birlik,beraberlik,kardeşlik dostluk çerçevesinde bu güzellikleri yaşayalım istedik.Etkinlikte çocuklarımızı mutlu etmek odak noktası oldu. Hıdırellez`de dilek dilenirmiş.Ama ben dileğimi yüksek sesle dile getirmek istiyorum.Ülkemde ve Manavgat`ımızda çok daha iyi koşullarda yaşayabileceğimiz,ailemize çocuklarımıza çok daha iyi imkanlar sunabileceğimiz,aklımızdan geçenleri özgürce söyleyebileceğimiz,bu ülkeyi kardeşçe daha çok kucaklayacağımız yarınlar diliyorum.Bütün insanlarımız çok daha iyi koşullarda yaşamaya layık.Gönlümden herkesin iyi yaşamasını dileğini geçiriyorum. Bir çoğunuzun da bu dilekleri içinden geçirdiğinizi biliyorum.Yarınlarımız adına içimizdeki bu dileklerin kabul olmasını istiyorum``dedi.

İLK ATLAYIŞI SÖZEN YAPTI

Ardından Başkan Sözen ve vatandaşlar, hıdırellez ateşinin üzerinden dilek dileyerek atladı.İlk atlayışı yapan Başkan Sözen yaptı.Sözen`den sonra belediye meclis üyeleri,başkan yardımcıları ve birim müdürleri de ateş üzerinden atlayarak dileklerini tuttu.Daha sonra Başkan Sözen,enlik alanındaki piknik masalarını da tek tek ziyaret ederek vatandaşların Hıdırellez`ini kutladı.Başkan Sözen`i çocuklar bir an bile yalnız bırakmadı. Sözen,çocuklarla kimi zaman top oynadı,kimi zaman uçurtma uçurdu.