Manavgat Halkı,Belediye İftar Çadırında Buluştu

Manavgat Belediyesi`nin kentte birlik,beraberlik ve paylaşım duygularının pekişmesi adına stadyum alanı yanına kurduğu iftar çadırına,Ramazan ayının ilk gününde Manavgat halkı büyük ilgi gösterdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de ilk iftarını dualarla halkla birlikte iftar çadırında yaptı.

Heyecanlı Hazırlık
Manavgat Belediyesi`nin bu yıl stadyum alanı yanına kurduğu iftar çadırı, Ramazan ayının ilk gününde 2 bine yakın vatandaşı ağırladı.İftar çadırındaki hazırlıklar,sabah saatlerinde başlayıp iftar saatine kadar devam etti.Belediye ekipleri, iftar sofraları kurmak için adeta seferber oldu.Birlik,beraberlik ve paylaşım duygularının doruğa çıktığı bu çok özel günde,Başkan Sözen vatandaşların masalarını tek tek ziyaret ederek Ramazan aylarını kutladı.

İftar Çadırının İlk Konukları
Manavgat Belediyesi`nin ilk iftarında Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Hasan Şekerlisoy, Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Belediye Meclis üyeleri,Osman Tümbül,Bülent Özgüven, Ramazan Taş,AK Partili meclis üyeleri Niyazi Ünal,Ahmet Ali Erol,Halil Çınar,CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk,yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ve yoğun bir halk topluluğu yer aldı.

Dayanışma Ve Paylaşma Önemli
Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``İlk iftar yemeğini halkımızla birlikte burada yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yüce Allah`ın tutulan oruçları kabul etmesini diliyor ve tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Halkımızın iftar çadırımıza büyük ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Burada zengini,fakiri hep birlikte iftar yapıyor.Önemli bir ibadet ile birlikte önemli bir sosyal dayanışma ve paylaşma ortaya çıkıyor. Ben programım müsait olduğu sürece iftarımı burada halkla birlikte yapacağım``dedi.

Karagöz Ve Hacivat
İftar yemeğinden sonra vatandaşlar Ramazan Şenlik alanına geçerek, Manavgat Belediyesi`nin 30 gün boyunca sürdüreceği Ramazan programını izledi. Özellikle çocuklu ailelerin izlemeye geldiği program vatandaşlardan tam not aldı. Nostaljik Ramazan etkinliklerinde sahneye çıkan Hacivat ve Karagöz,çocuk izleyicileri kahkahaya boğdu.Şenliklerde 30 gün boyunca her akşam meddah, ortaoyunu, karagöz-hacivat,semah gösterileri, arap bacı gibi karakterler sahne alacak.