Manavgat Geceleri Işıl Işıl

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kenti güzelleştirmek amacıyla ilk etapta tarihi köprüde yaptırdığı ışıklandırma çalışmalarını, ana caddelerde sürdürüyor. Yılbaşında köprüde yapılan ışıklandırma çalışmaları Manavgat halkının beğenisini toplamıştı. Yeni çalışmalar kapsamında ise Şehit Halil İbrahim Mudul Kavşağı (İmam Hatip Kavşağı) ve Demokrasi Bulvarı Yapay Şelale Kavşağı ile İbrahim Sözen Caddesi boyunca ışıklandırma işlemi yapıldı. Kavşaklara su figürü yerleştirilirken, caddedeki elektrik direkleri de ledlerle donatıldı.

Şelale ve Dalgaların Beyaz Renginden Esinlenildi

Sokak süslemelerinde ilçeye özel figür ve modeller tasarlandığı belirtildi. Bu tasarımlar doğrultusunda tam 12 bin 500 adet led, 400 metre hortum led yerleştirilerek kent süslendi. Kavşak süslemelerinde ise şelalesiyle ünlü Manavgat`ın bu özelliği ön planda tutuldu. Köpüren dalgaların beyaz renginden esinlenerek yapılan kompozisyon, kavşaklar üzerine konumlandırıldı.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm kentine yakışır bir şekilde ışıklandırma çalışmalarını büyük titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Turizme Katkı Sağlayacak

Başkan Sözen,"Manavgat tarihiyle, doğasıyla, güzellikleriyle eşi benzeri bulunmaz bir kent. Kentimizi daha çağdaş, daha dinamik, daha estetik bir görünümüne kavuşturmak ve turizme katkı sağlamak için ışıklandırma çalışmalarımızı günden güne artırmaktayız. Tarihi köprümüzdeki ışıklandırma çalışmamız büyük ilgi gördü. Şimdi aynı işlemleri caddelerimizde ve kavşaklarımızda yapmaya devam ediyoruz. Şimdi bu güzel atmosferi halkımız ve yerli-yabancı değerli ziyaretçilerimizle paylaşmak istiyoruz. Manavgat halkım, her şeyin en iyisine en güzeline layık. Kentimizi halkımızın daha çok beğeneceği hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Manavgat artık geceleri de ışıl ışıl olacak" dedi.