Manavgat Festivalle Coşuyor

18.Manavgat Barış Suyu Kültür,Turizm,Sanat ve Gençlik Festivali,büyük bir coşkuyla başladı.

Dün akşamüstü yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan festival akşam da Mehmet Erdem ve Gülşen Konseri ile devam etti. Konserleri izlemek için stadyuma gelen binlerce Manavgatlı gönüllerince eğlendi.

Kortejle Başladı
Manavgat Belediyesi`nin bu yıl 18.`sini organize ettiği Barış Suyu Kültür, Turizm, Sanat ve Gençlik Festivali düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.Akşam Perşembe Pazarı`ndan başlayan kortej yürüyüşüne Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi bandosunun başı çektiği kortejde, otellerin animasyon ekipleri renkli görüntüler oluşturdu. Kortejde Manavgat Motosiklet Kulübü`nden bir motosikletli ve renkli Volkswagen`ler de katıldı. Bando eşliğinde yürüyüşe çıkan kortej ekibi sırasıyla Güllük kavşağı, yeniden düzenlenen Hisar Caddesi, Antalya Caddesi, İbrahim Sözen Caddesi üzerinden Manavgat Stadyumuna ulaştı. Kortej geçişi sırasında Başkan Sözen, yol kenarındaki vatandaşlara selam verdi.

Ebru Gündeş ve Mehmet Erdem Konser Verdi
Festivalin ilk gününde akşam ise Mehmet Erdem ve Ebru Gündeş Manavgat Stadyumunda konser verdi. Sunuculuğunu Nefise Karatay`ın yaptığı gecede sahneye ilk olarak Mehmet Erdem çıktı. Erdem, seslendirdiği şarkılarla coşkulu anlar yaşattı.Erdem ``Hakim Bey`` şarkısını halktan gelen yoğun istek üzerine ikinci kere söyledi. Erdem`den sonra konsere çıkan Ebru Gündeş, sahneye elleriyle kalp işareti yaparak çıktı.Her gittiği yerde ve konserde insanların kendisini kalp işareti ile karşılamalarını isteyen Gündeş,``Kalbe çalışıyoruz, şarkılarımızla kalbe dokunuyoruz`` dedi.

Küçük hayranlarını sahneye davet eden Gündeş, onlarla dans ederek sohbet etti. Ünlü sanatçı bir ara sahneden inerek halkın arasına karıştı ve şarkısını hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Bir grup Ebru Gündeş Fun Club üyesi, hayranlık ifadelerini pankart açarak dile getirmeye çalıştı. Ebru Konser sonrası Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her iki sanatçıya çiçek ve plaket verdi. Ebru Gündeş Gönlümün Efendisi, İmkansız Aşk, Tanrı, Demir Attım Yalnızlığa gibi sevilen şarkıları seslendirirken, hareketli parçalarda da dans etti. 10 bini aşkın Manavgatlının izlemeye geldiği konserler iki gün daha devam edecek. Festival kapsamında 2. ve 3. günlerde Kutsi, Gülşen, Edip Akbayram, Volkan Konak ve Anadolu Ateşi sahne alacak.