MANAVGAT BELEDİYESİ’NİN SİDE ANTİK KENT DÜZENLEMESİ Mİ

proje yarışması

MANAVGAT BELEDİYESİ’NİN SİDE ANTİK KENT DÜZENLEMESİ MİARGEM ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in kentteki tarihi ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik yürüttüğü etkin çalışmalar, halkın takdirini toplarken, çeşitli dernek ve büyük kurumlar tarafından da ödüllerle taçlandırılıyor.

Manavgat Belediyesi son olarak, Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin (MİARGEM) düzenlediği “Etkin Belediye Proje Yarışması’nda, “Tarihi ve Kültürel Değerlerin Korunmasına Yönelik Projeler” kategorisinde, “Side Antik Kenti Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi” ile MİARGEM Özel Ödülüne layık görüldü. 144 belediyenin çeşitli projeleriyle katıldığı yarışmanın öncesinde Ankara’da 18-19 Temmuz tarihlerinde proje sunumları gerçekleştirildi. Ödül törenine Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Sebahat Çevik ve Manavgat Belediyesi Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz katıldı.

IMG_0115 Çevik ve Öz, MİARGEM Özel ödülünü, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un elinden alınan aldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3000 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Side Antik Kenti’nde, Antalya Valiliği işbirliği ile yapılan projenin ödüle layık görülmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Dünya turizminin gözbebeği Side’ye her zaman ayrı bir önem verdiklerini belirten Başkan Sözen, “Başarılarımızın ödüllerle taçlandırılması bizim için bir onurdur. Ödülümüzü Manavgat halkımız ve projemize katkıda bulunan adına aldık. Side Kentsel Tasarım Projesinin ilk Etabını 2017 Nisan ayında tamamladık. İkinci etap çalışmalarımıza Kasım 2017’de başlayacağız. Çalışmalarımıza katkıda bulunan başta Antalya Valiliği olmak üzere, tüm belediye çalışanlarımıza, esnaflarımıza ve bölge halkına teşekkür ederiz” dedi.