MANAVGAT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ GÜVENLİ ve SAĞLIKLI

20160303_102659

MANAVGAT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ GÜVENLİ ve SAĞLIKLI PAZAR İÇİN ÇALIŞIYOR

Manavgat Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, esnaf haklarını gözetmek, halkın rahat alışveriş yapabilmesi ve bilgilendirilmesi amacı ile Manavgat'ın 14 semt pazarında denetimlerini sıklaştırdı.

HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, pazar yerlerinde yaptıkları denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, esnaf haklarını gözetmek, halkın rahat alışveriş yapabilmesi ve bilgilendirilmesi amacı ile Manavgat'ın 14 semt pazarında denetimlerine devam ediyor. Manavgat Belediyesi’nin 10 kişiden oluşan Pazar yeri zabıta denetim ekibi, toplam 641 manav ve köylü üretici ile 390 turizm pazarcısının bulunduğu pazar yerlerinde, Pazaryerleri Hakkında Yönetmelik kapsamında halkın kaliteli standartlara ve gıda güvenliğine uygun olarak alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri amacıyla gerekli denetim uygulamalarını yapıyor.

20160303_102822

MODERN VE ÇAĞDAŞ PAZARLAR

Zabıta ekipleri, satış yerleri bulunmaksızın satış yapanlara, satış yerleri dışında ve geçiş yollarında mal teşhir eden veya satanlara, malların etiketlendirilmesine yönelik usul ve esaslara aykırı hareket eden ve çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapan pazarcıları denetliyor. Geçtiğimiz yıl ve 2016 yılının ilk iki ayında yapılan denetimlerde kurallara ve yönetmeliklere uymayan toplam 151 pazar esnafının uyarıldığı belirtildi. Manavgat Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlere, Manavgat halkından da olumlu tepkiler geliyor.

SÖZEN; “PAZAR ESNAFININ HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Denetimlerin sıklaştırılması, haksızlıkların önüne geçerken, pazar yerlerinin modern ve çağdaş bir kimliğe bürünmesini de sağlıyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizme de hitap eden Pazar yerlerinin daha çağdaş olması amacıyla hizmet ürettiklerini söyledi. Kentte hizmet veren Pazar esnafının her zaman yanında olduklarını dile getiren Başkan Şükrü Sözen, yapılan denetimlerin hem esnaf için hem de vatandaşlar için önemli olduğunu vurguladı. Sözen, “Pazar esnafımızı her zaman ayrı bir yere koyduk. Pazar esnafımızın çektiği sıkıntıları en iyi bilenlerdeniz. Onların daha iyi ortamlarda çalışmasını sağlamak için modern Pazar yerlerini oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Bunun dışında halkımıza daha kaliteli ve sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla Zabıta Müdürlüğümüzün ekipleri de yasa ve yönetmeliklere göre denetimler yapıyor. Bu hem esnafımız hem vatandaşımız için gerekli” dedi.