Manavgat Belediyesi`nde Toplu Sözleşme Sevinci

Manavgat Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında Şubat ayından bu yana devam eden ve 96 belediye işçisini kapsayan Toplu Sözleşme Görüşmeleri, tarafların imzalarıyla mutlu bir şekilde sonuçlandırıldı.

Toplu Sözleşme Görüşmelerine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,DİSK Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar,Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek ve Hasan Şekerlisoy,Belediye Hesap İşleri Müdürü Bayram Öksüzoğlu,Belediye Hukuk İşleri Müdürü Av.İbrahim Acar, birim müdürleri ve sendika işyeri temsilcileri katıldı.

Manavgat Belediyesi Büyüyecek
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, görüşmelerde yaptığı konuşmada, kısıtlı kaynaklarla belediyeyi yöneterek Manavgat halkına hizmet etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Sözen,sendika yöneticilerinden 2014 Yerel Seçimlerinden sonra belediyenin hizmet alanlarının genişleyeceğini ve buna bağlı olarak da personel sayısında artış olacağını,bunların ilave giderler teşkil edeceğinin de göz önünde bulundurulması isteyen Başkan Sözen,karşılıklı yapılacak anlaşmanın işçileri de üzmeyecek şekilde olması gerektiğini de vurguladı.Sendika yöneticileri, Başkan Sözen`in gerekçelerini makul ve mantıklı bulduklarını söyleyerek sözleşmenin makul ölçülerde imzalanabileceği kanısına vardı.

İş Barışı Sağlandı
Yapılan görüşmeler sonunda DİSK Genel-İş Sendikası ile Manavgat Belediyesi arasında 96 belediye işçisini ilgilendiren ve 2013-2014-2015 yıllarını kapsayan 3 yıllık sözleme, imza altına alındı.Anlaşmaya göre 31.35 TL olan taban yövmiyeleri 45 TL`ye çıkarılırken,2013 yılında seyyanen birinci 6 ay için 4 TL,ikinci 6 ay için 4 TL,Sosyal Haklara da yıllık yüzde 5 oranında artış öngörüldü.Tarafların sözleşme imzalaması sırasında neşeli anlar da yaşanırken,Başkan Şükrü Sözen ve Sendika Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar imzalar atıldıktan sonra mutlu bir şekilde el sıkıştı.Yapılan anlaşma belediye işçilerini de memnun etti.