Manavgat Belediyesi Huzurevi`nin Temelini Attı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in sosyal yatırımlarından birisi olan Huzurevi`nin temeli, düzenlenen muhteşem bir organizasyonla atıldı.Çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreni sonrasında ise iftar yemeği verildi,semazenler gösterisi yapıldı.

Gençlik Merkezi,Stadyum,Irmak Kıyısı Düzenlemeleri,Cumhuriyet Meydanı, İçme Suyu Projesi gibi büyük yatırımlarını bir bir hayata geçiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sosyal yatırımlardan bir tanesi olan huzurevinin temelini de attı.Mimar Sinan Mahallesi`ndeki temel atma törenine Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer,Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven,MATSO Başkanı Ahmet Boztaş,CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk,belediye meclis üyeleri ile pek çok oda başkanı,muhtarlar,sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel Harcına Şişede Mektup
Günün anlam ve önemini belirten bir mektup ise kırmızı bir şişe içerisine konarak huzurevinin ilk temel harcının atılacağı yere bırakıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye başkanları, meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve partililer ile birlikte butona basarak ilk temel harcını attı.Ramazan Ayı olması nedeniyle temel atma töreni sonrasında vatandaşlara iftar yemeği verildi. Gecede Lal Semazen Grubu da sahne alarak temel atma töreni gecesini yaptıkları semah ile anlamlandırdı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı anlamlı konuşma ile herkesi duygulandırdı.

Emeği Geçenlere Teşekkür
Manavgat`ın gelişmesine emek veren herkese teşekkür eden Başkan Sözen konuşmasında şu sözlere yer verdi.``Bizlere toplum sevgisini, yaşadığı bölgeye hizmet etmeyi aşılayan, kıymetli büyüklerimizi unutmuyoruz. Bugünlere gelmemizde onların büyük katkıları var. Ulu önder Atatürk, geçmişine, yaşlısına emeklilerine sahip çıkmayan toplumlar asla mesafe katedemez demiştir. Bizler de aynı duygular içindeyiz. Onların bizi sahiplenmeleri olmasa bugün burada olamazdık. Büyüklerimiz, yaşlılarımız, geçmişimiz bugünümüzün temelidir. Bizlerde bu kadar emeği olan büyüklerimize bir nebze katkı yapabilmek için, onların hakkını küçücük de olsa ödeyebilmek için bu projenin startını verme ihtiyacı duyduk. Önce onlara hizmet ve sonra da fiziksel yapılanmalarla onlara hak ettiklerini verebilmek en büyük isteğimiz. Bugün burada Mimar Sinan Mahallesi`nde huzurevi projesinin startını veriyoruz. Görevlerde aslolan devamlılıktır. Bugünlere gelmemizde katkısı olan değerlerimiz var. Bunları unutmamız asla mümkün değil.

Bizden önce görev alan sayın Zeynel Şenol`un startını verdiği büyük bir bölümünü de bizim tamamladığımız AB İçme Suyu projemizin açılışını hep beraber yaptık. Bugün de burada Manavgat`a büyük emeklerinin olduğunu bildiğim sayın Akay Şenel`in planlayarak ilk startını verdiği bu huzurevinin temelini atıyoruz. Bu mikrofon vesilesiyle Manavgat`a hizmetlerinden dolayı kendilerine de teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Burası 1500 metrekare alan.1284 m2 inşaat alanımız var.21 odası olacak. 55 büyüğümüzü burada misafir edebileceğiz. Özel günlerde onların elini öpme sevgimizi ve bağlılığımızı paylaşma fırsatını yakalayacağız. Huzurevimizde yaşlıların bakım ve ihtiyacına yönelik olarak her türlü ayrıntı düşünüldü. Yaşlılarımızın kalacağı bütün odalarda banyo, tuvalet ve TV köşesi bulunacak. Her katta doktor odaları yer alacak. Kullanılacak olan ortak alanlarda ise lobi, hobi odası, kütüphane yer alacak. Bahçede yaşlılarımızın zamanlarını geçireceği 3 adet kamelya bulunacak. Yangın merdiveni ve asansörlü olarak projelendirilen huzurevimizi elbirliği ile 4 ayda hayata geçireceğiz. Manavgat`ta hızlı bir gelişme var. Sizlerden aldığımız destek ve güçle gecemizi gündüzümüze katarak emek veriyoruz.

İnşallah Manavgat`ın hak ettiği noktaya gelmesi adına bizler de görevimizi layıkıyla yapmanın huzuruyla bu süreçleri bitiririz. Ben de Yüce Allah`ımdan bunu diliyorum. Hayırlı görev süreçleri ver. Yaşlanmak ulu bir dağa benzer. Çıktıkça yorulursunuz, nefesiniz tükenir. Ama çıktıkça görüş açınız genişler. Onları unutmadan onların engin tecrübelerinden bir ömür boyu kazandıkları deneyimlerinden faydalanarak onlara bağlılığımızı bildirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Hiçbir zaman bizi bugünlere getiren büyüklerimizi unutmamamız gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum. Burada olan olmayan bütün büyüklerimin de ellerinden öptüğümü ifade eder saygılar sunarım.