MANAVGAT BELEDİYESİ GÜREŞLERİNDE BÜYÜK COŞKU

IDL_2329

MANAVGAT BELEDİYESİ GÜREŞLERİNDE BÜYÜK COŞKU

Manavgat Belediyesi 4. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 62 başpehlivanın dev Türk bayrağı, ay-yıldızlı tişört, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" kol bantları ve afişi ile sahaya çıkması herkesi duygulandırdı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in önderliğinde dev Türk bayrağını taşıyan başpehlivanlar güreş meydanını dolaşmasını güreşseverler ayakta coşku ile izledi.

DUYGULANDIRAN YÜRÜYÜŞ

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir coşku içinde yapıldı. Manavgat Ilıca Stadyumu'nda düzenlenen güreşlere 62'si başpehlivan olmak üzere farklı kategorilerde yaklaşık 650 güreşçi katıldı. Başpehlivanlar, ay-yıldızlı tişört ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" kol bantları ve afişi ile sahaya çıktı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in önderliğinde dev Türk bayrağını taşıyan başpehlivanlar, güreş meydanını dolaşarak terör olaylarını protesto etti. Şehitler için saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, başpehlivanlar için kura çekildi. Güreşçiler kura çekimi sonrası protokol üyeleriyle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

IDL_1291

PROTOKOLÜN İLGİSİ BÜYÜKTÜ

Kura çekimin ardından başlayan güreşler, çekişmeye sahne oldu. Güreşleri, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Yalova Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, MHP Milletvekili adayı Adem Uslu, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İl Başkanı Semih Esen, MHP İl Başkanı Adnan Kaya, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, oda başkanları ve 10 bini aşkın güreşsever büyük ilgiyle izledi. Turistler ve özellikle bayanlar da güreşleri izlemek için Manavgat Ilıca stadyumuna geldi. Başkan Sözen turistler ve bayanları protokol tribününe yerleştirdi.

BİRLİKTELİĞİMİZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, açılışta yaptığı konuşmada, terör olaylarını kınadı ve şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Manavgatlı Uğur Yıldız'ın Dağlıca'da şehit düştüğünü hatırlatan Sözen, festivaller başta olmak üzere bir çok etkinlikleri iptal ettiklerini veya ertelediklerini söyledi. Manavgat güreşlerini geleneksel hale getirmek için çalıştıklarını belirten Sözen, Kırkpınar ve Elmalı güreşlerini kendilerine hedef koyduklarını kaydetti. Pehlivanlığın özünde şehitlik olduğunu belirten Başkan Sözen, tarihten örnekler verdi.

IDL_1286

Sözen, “Pehlivanlığın özünde şehitlik vardır. Şehit pehlivanların Piri Hz. Hamza’dır. Kırkpınar’ın doğuşu da şehit olmuş pehlivanlarımıza dayanır” dedi. Başkan Sözen konuşmasına şu sözlere yer verdi. “Ülkemiz çok özel süreçlerden geçiyor. Hepimizin birbirini sevmesi sahiplenmesi gereken, etnik fark gözetmeen birbirimizi kucaklamamız gereken günlerden geçiyoruz. Her gün şehit haberlerimizin geldiği acılar yaşadığımız, içimizde hissettiğimiz özel günler. Öncelikle şehit olan bütün güvenlik güçlerimize polisimize askerlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Beraber olmamız gereken böylesi bir süreçte sizlerin de desteği ile burada sergilediğimiz duruşun Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Burada sporun birleştirici gücüyle kardeşlik içinde omuz omuza oluşumuzla, astığımız afişlerimizle, pehlivanlarımızın bayraklı yürüyüşüyle bu tatsız günlerin bir an önce son bulmasına vesile olur diye düşünüyoruz” dedi. Başkan Sözen, böylesi büyük bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

MANAVGAT BELEDİYESİ GÜREŞÇİSİ

SERHAT GÖKMEN BİRİNCİ

Çekişmeli geçen mücadeleler sonrasında Şaban Yılmaz ile Manavgat Belediyesi'nden Serhat Gökmen finale kaldı. Finalde rakibini yenen Serhat Gökmen, başpehlivanlığı kazandı. Tarihi 654. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu, çeyrek finalde Serhat Gökmen'e yenilerek elendi. Başaltı kategorisinde ise Mustafa Okulu birinciliği, Durmuş Faruk Altın ikinciliği elde etti. Deste küçük boyda Ünal Karabacak, deste orta boyda Doğan Özkaya, deste büyük boyda Hasan Güzeller, küçük orta küçük boyda Tolga Turan, küçük orta büyük boyda Ali Topal, büyük ortada Kürşat Korkmaz ve ayakta Alper Hasar birinciliği elde etti. Güreş ağalığını ise 170 bin lirayla son üç yılın ağası turizmci iş adamı Hasan Özden kazanarak 4. kez Manavgat Belediyesi Güreş Ağası seçildi. Dereceye giren güreşçilere kupa ve madalyaları törenle verildi. Başpehlivanlık yarışında dereceye giren güreşçiler ödüllerini, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Güreş Ağası Hasan Özden ve CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara verdi.

IDL_2337