MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

duyurular2156

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Son günlerde bazı şahıslar kurguladıkları yanlış ve yanıltıcı haberlerle, yine Manavgat Belediyemizi rencide etmeye çalışmakta, Manavgat halkı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirilmeye devam etmektedir.

Manavgat kanalizasyon sistemi 1988 yılında İller Bankası Projesi olarak 75 bin nüfus projeksiyonuna göre hazırlanarak inşa edilmiştir. İlerleyen dönemlerde şehrin büyüyüp yeni imar alanlarının açılmasıyla birlikte, belediye imkanlarıyla ilave hatlar yapılarak mevcut şebeke genişletilmiştir.

Manavgat’ın sürekli büyüyen yapısı nedeniyle kentin kanalizasyon ve içme suyu sorunlarının geniş kapsamlı çözülmesi amacıyla belediyemizce avan proje hazırlanarak Avrupa Birliği’ne sunulmuştur.

Söz konusu proje, Manavgat’ın içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için hazırlanmış olup, AB hibe bütçesinin 20 milyon 946 bin Avro’luk proje bedelinin 7.5 milyon Avro’su 2014 yılına kadar harcanmış, kalan 13 milyon 446 bin Avro ise kanalizasyon sorununun çözümü için ASAT’a devredilmiştir. Tüm bunlar, Manavgat halkı tarafından da bilinen gerçeklerdir.

Görüldüğü üzere 150 bin nüfusa ulaşmış merkez nüfusunun kanalizasyon sorunlarının çözümü için Manavgat Belediyesi’nce hazırlanıp ilk etabı uygulanan proje ve bütçenin harcanması şu an ASAT tarafından gerçekleştirilmektedir.

Söz konusu basın açıklamasında belirtilen kanalizasyon şebeke ve hat yetersizlikleri zaten belediyemizce de tespit edilmiş, proje oluşturulup, AB’den ödenek alınmış ve çalışmalarının ilk etabı zaten belediyemizce yapılmıştır.

İlgili haberde söz konusu çalışmalarda belirlenen iyileştirmelerin belediyemize atfen “zamanında yanlış çalışma yapılmış” gibi gösterilmesi yadırganacak bir durum ve tamamen Manavgat Belediyesi’ni aşağılamaya yönelik ithamlardır ve son derece yakışıksızdır.

Kaldı ki, 2014 yılı Mart ayından itibaren su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının bakım onarım, iyileştirme işleri ASAT tarafından rutin olarak yapılması gereken işlerdir. Dolayısı ile bazı kişilerin, yapılan her bakım onarım işinde Manavgat Belediyesi’ni rencide etmeye yönelik söylemleri anlamlı değildir.

Yağmur suyu hatlarının, kanalizasyon hatları ile aynı hatta bağlandığı iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır. Manavgat Belediyesi, 2014 Mart ayında merkezde toplam 243 km kanalizasyon ve 180 km yağmur suyu hattını, ayrık sistemler olarak ASAT kurumuna teslim etmiştir.

Söz konusu yanlış haberleri kurgulayan şahsın,“Konuyla ilgili daha önce Manavgat Belediyesi’nde çalışıp emekli olduktan sonra özel kurumlarda çalışmaya devam eden uzmanların bilgisine başvuruldu” gibi açıklamaları ise son derece afaki olup, halkı nereden geldiği belli olmayan mesnetsiz bilgilerle yanıltmaya çalışır niteliktedir.

Malum şahsın basına “Emekli uzmanları” aracı göstererek gerçeğe dayanmayan açıklamalar yapması, tabiri caizse resmen “Akıl tutulması”dır ve yılların kurumu olan ASAT’ı komik ve yetersiz duruma düşürmekten öteye gitmemektir.

Manavgat’a “Attıkları her kürek” darbesinde Manavgat Belediyesi’ni küçük düşüren ve karalayan zihniyeti Manavgat halkına şikayet ediyor, halkımızın bu tür haberlere itibar etmemesini rica ediyoruz.

Kamuoyuna Saygılarımla

Şükrü SÖZEN