MANAVGAT BELEDİYESİ 400 YILLIK MAHYA GELENEĞİNİ MANAVGAT’

ILICA G+ûME+çLER MAH CAM¦-

MANAVGAT BELEDİYESİ 400 YILLIK MAHYA GELENEĞİNİ

MANAVGAT’TA YAŞATIYOR

Manavgat Belediyesi Ramazan ayında 400 yıllık mahya geleneğini yaşatmak amacıyla kentteki iki camiye mahya astırdı. Kentin en büyük camisi Külliye Camii ve Ilıca’daki Gömeçler Cami’ne asılan ve Ramazan akşamlarında ışıl ışıl yanan mahyalar vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ramazan ayında camilere mahya asılmasının bir gelenek olduğunu ve Ramazan ayının sevinç ve coşkusunu yansıttığını söyledi. Sözen, “Toplum içinde birlik, beraberlik ve canlılığı koruyacak gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak belediyelerin görevleri arasındadır. Ramazan aylarında camilerimize mahya asılması da tarihten gelen güzel bir geleneğimizdir. Bu yüzden kentimizdeki en büyük camimiz Külliye Camii ve Ilıca’daki bir camimize mahya astırdık. Astırdığımız mahyalarımızın, Ramazan ayının heyecanını ve canlılığını bir nebze de olsun halkımıza yaşattığı inancındayız. Bu vesileyle tüm Manavgat halkımıza tekrar Ramazan ayının hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

ILICA G+ûME+çLER MAH CAM¦-