Belediyemizden Mağdur Ailelere Sel Yardımı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 21 Ekim`de meydana gelen aşırı sağanak yağış ve fırtınada evlerini su basan aileleri ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de zararlarını karınca kararınca gidermeye çalıştı. Aşırı yağışlar neticesinde özellikle Kasaplar Mahallesi 8504 ve 8503 Sokak bölgesindeki apartmanların birinci katlarında yaşayan ailelerin evlerini su basmış ve eşyaları kullanılamaz hale gelmişti. Gece boyunca belediye ekipleri çalışarak bölgeyi sudan temizleye çalışmıştı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, önceki gün Kasaplar Mahallesi`ndeki iki sokakta yer alan 6 aileyi Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya ile birlikte ziyaret etti.

Başkan Sözen, ziyarette hem bölgede tespitler yaptırdı hem de ailelerin sıkıntılarını dinledi. Başkan Sözen ailelerle sohbet ederken, belediye ekipleri de eski eşyaları atarak yenileri ile değiştirdi. Bölgede zarar gören 6 aileye toplam 10 adet yeni kanepe koltuk, 4 adet çamaşır makinesi, 5 adet de bazalı yatak evlere indirilmek suretiyle yerleştirildi. Başkan Sözen, diğer eksik eşyalar konusunda ise zaman içerisinde yardım edileceğini söyledi. Manavgat`ta 21 Ekim`de meydana gelen yağışların mevsim normallerinin üstünde olduğunu belirten Başkan Sözen, bir daha böyle manzaralarının yaşanmamasının en büyük dileği olduğunu vurguladı.

Sözen, ``Yağışların çok fazla olması nedeniyle böylesi manzaralar yaşanabiliyor. Belediye olarak aynı ve gece sonrasında elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ancak doğal afet bu olsa gerek. Belediyemizin de yetersiz kaldığı anlar olabiliyor. Tüm mağdur ailelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletmeye geldik. Dileğimiz böyle afetlerin bundan sonra yaşanmaması. Mağdur ailelere elimizden geldiği kadar yardımcı olarak yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalışacağız`` dedi.