Kültür Merkezinin Temeli Cumartesi Günü Atılıyor

Yatırımcı,çevreci ve insan odaklı belediyecilik anlayışıyla gece gündüz çalışan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,büyük yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor.

Stadyum,Gençlik Merkezi,Huzurevi, Irmak Kıyıları,Cumhuriyet Meydanı,İçme suyu projesi ve Hayvan Barınağı gibi projelerini tamamlayarak hayata geçiren Başkan Sözen,Manavgat`a çağ atlatacak Kültür Merkezi Kompleksinin de temelini 21 Aralık 2013 Cumartesi günü atacak. Cumartesi günü Saat 14.00`deki temel atma töreni sonrasında ise sevilen sanatçı Ferhat Göçer Manavgat halkıyla buluşarak bir konser verecek.Kent Merkezi`ndeki eski stadyum alanına yapılacak Kültür Merkezi,Manavgat`ın gelecek 50 yılda kültür,sanat, bilim, eğitim ve spor gelişimi ihtiyacını karşılayacak.Başkan Sözen temel atma töreni ve Ferhat Göçer konserine bütün Manavgat halkını davet etti.

MODERN TASARIMLAR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in uzun inceleme ve araştırmaları neticesinde ortaya çıkan büyük proje, teknik ve uzman kişilerce büyük bir titizlikle ve aylar süren çalışma neticesinde hazırlandı.Manavgat Belediyesi Kültür Merkezi yaklaşık 17 bin 539 m2`lik alan üzerine yapılacak. Kültür Merkezi ana binası yaklaşık 5 bin 336 m2`lik alan üzerine oturtulacak. Bina dış cephesinde günümüzün modern tasarımları arasında yer alan kompozit cephe giydirme sistemleri kullanılacak ayrıca dış cephe binasında gece ışık oyunları yer alacak.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ DUYURULACAK

Sosyal yaşama katkısı olacak şekilde düşünülerek tasarlanan Kültür Merkezi Binası`nın dış cephesine 12.50 m2`lik LED ekran yerleştirilecek.Bu sayede tüm halkın Manavgat`ta olan gelişmelerden, yapılan kültür etkinliklerinden haberinin olması sağlanacak. Bina içerisinde 500 kişilik toplantı salonu, 500 kişilik tiyatro salonu, sivil toplum ofis odaları,60 kişilik toplantı salonu olacak. Kültür Merkezi İç mimari tasarımlarında günümüzün modern çizgilerinin kullanılacağı ve fuaye alanlarının eğlenceli bir hale getirileceği belirtildi.

ÇEVRE VE PEYZAJ DÜZENLEMESİ

Kültür Merkezi Çevre ve Peyzaj Alanlarında yapılacak olan düzenlemeler özellikle gençleri ve çocukları memnun edecek.Bina çevresinde 1 adet kafeterya,1 adet spor alanları hizmet binası,3 adet basket,voleybol,sahası, 2 adet tenis kortu,1 adet kafeterya,1 adet spor alanları hizmet binası,3 adet Basket-voleybol sahası,2 adet tenis kortu,1 adet skateboard alanı, 8 adet mini golf alan üniteleri,1 adet müzik ritimli su gösterileri havuzu olacak.

BAŞKAN SÖZEN MANAVGAT HALKINI DAVET ETTİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kültür Merkezi`nin Manavgat`ın geleceğine yapılacak en büyük bir yatırımlardan birisi olduğunu dile getirdi.Başkan Sözen,Kültür Merkezi temel atma töreni ve Ferhat Göçer konserine bütün Manavgat halkını davet etti.

Sözen,``Yatırımcı, çevreci ve insan odaklı belediyecilik anlayışımıza yılmadan yorulmadan,engellere aldırmadan çalışmalarımıza devam ettik ve Kültür Merkezi`mizi temel atma aşamasına getirdik. Biz sadece ve sadece çalışıyoruz ve geleceğin 50 yılının Manavgat`ını yaratmak amacıyla elimizi taşın altına koyuyoruz. Tüm halkımızın bu sevincimize ortak olmalarını istiyoruz.Manavgat halkının değerli katılımlarını bekliyoruz. Gelip hep birlikte bu sevinci birlikte yaşayalım``dedi.