Manavgat Belediyesi Kriz Masası Oluşturdu

Manavgat Belediyesi 2 gündür yağan ve dün gece de etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle sel baskınlarına yetişebilmek amacıyla kriz masası oluşturdu.

Son yılların en şiddetli yağışları nedeniyle kentin pek çok mahallesinde sel baskınları yaşanırken, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen öncülüğünde belediyenin bütün birimleri de uykusuz bir gece geçirdi. Fen İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve bu birimlere yağmur suyu ve kanalizasyon ekipleri, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ile birlikte gece boyunca yağmur suyundan etkilenen yerlere yetişmeye çalıştı. Başkan Sözen, bizzat ekiplerin başında durarak durum incelemesi yaptı,ekiplere talimatlar verdi. Vatandaşlar ALO 153 (Zabıta)`nın dışında belediyede 746 24 01 nolu telefondan da belediyeye ihbarlarını bildirebildi.

Manavgat`ın son yılların en şiddetli yağışına maruz kaldığını belirten Başkan Sözen, bu durumu doğal bir afet olarak nitelendirdi.Başkan Sözen,``Naras ve çevresinden gelen, kontrol edilemeyen su, Manavgat Irmağı`nda su seviyesinin artmasına neden olmuştur. Şiddetli lodosun da etkisiyle ırmağın seviyesi giderek yükselmiştir. Su giderlerimiz ise ırmak seviyesinde olduğundan akışkanlık azalmıştır. Dolayısı ile düşük kotlardaki bölgeler su baskınlarına maruz kalmıştır. Belediyemiz bir kriz masası oluşturmuştur. Belediyemin tüm birimleri olarak uykusuz bir gece geçirdik. Sel mağduru olan bölgelere imkanlarımız ölçüsünde ulaşmaya çalıştık ve çalışıyoruz da. Gece boyunca itfaiye ve fen işleri ekiplerimiz müdahalelerde bulundu.

Ancak Manavgat`ımız doğal bir afet yaşamıştır. Hepimize geçmiş olsun. Sel dolayısı ile sıkıntısı olan vatandaşlarımız ALO 153 veya 746 24 01 No`lu telefondan belediyemize ulaşabilir. Belediye olarak herkese yetişmeye çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın``dedi.