Belediyemizden Köylere Durak Ve Kapalı Pazar Yeri

Manavgat Belediyesi,78 köye 201 adet dolmuş durağı ile ihtiyacı olan köylere çelik çatılı Pazar Yerleri yaptırıyor.Durak ve çelik çatılı Pazar yerlerinin yapılmasıyla köylü vatandaşlar,kışın yağmur ve çamurdan,yazın da güneşten kurtulmuş olacak.

Yağmurda,Güneşte Çile Çekmek Yok
Manavgat Belediyesi, köylere hizmet yağmurunu sürdürüyor.Asfalt, yama, kanalizasyon, yağmur suyu alt yapısı, park düzenlemeleri, cami etrafı düzenlemeleri, parklara bank ve oyun grupları temin etme gibi rutin hizmetleri köylerimize götüren Manavgat Belediyesi,şimdi de 78 köye 201 adet dolmuş durağı ve ihtiyacı olan köylere çelik çatılı Pazar yeri yaptırıyor.Köylere yerleştirilecek dolmuş duraklarının Manavgat Belediyesi`nce ihalesi yapıldı.Dolmuş indirme bindirme duraklarının kullanışlı ve modern olmasına özen gösterildi.Durakların, muhtarlarımızın ve köylü vatandaşlarımızın da görüşleri alınarak 78 köyde belirlenen yerlere yerleştirileceği belirtildi.

4 Köye Çelik Çatılı Pazar Yeri
Durak çalışmalarının yanı sıra Manavgat Belediyesi, haftada bir gün yöresel pazarları kurulan köylere, kapalı Pazar yerleri yaptırıyor. Çalışmalar kapsamında Boztepe Köyü`ne 684 m2, Örenşehir Köyü`ne 480 m2, Perakende Köyü`ne 100 m2, ve Karacalar Köyü`ne 350 m2`lik üstü kapalı Pazar yerleri yapılıyor. Çelik çatılı olacak Pazar yerlerinin köylerimizdeki büyük bir ihtiyacı gidereceği ve aynı zamanda halkın toplanma yerleri olarak da değerlendirilebileceği belirtildi. Haftada bir gün yöresel pazarları kurulan köylülerin daha önce kapalı Pazar yerlerinin bulunmamasından dolayı büyük sıkıntı çektikleri, çelik çatılı kapalı Pazar yerlerinin yapılmasıyla birlikte rahat edecekleri açıklandı.4 köyün halkı, hizmetlerinden dolayı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür etti.

Köylerimizi 19 Mahallemizden Ayırmıyoruz
Başkan Sözen,köyleri önemsediklerini ve gelen talepleri imkanlar ölçüsünde anında yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Sözen,``Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 78 köyümüzü merkezdeki 19 mahallemizden ayırmıyoruz.Türkiye`de Belediye meclisinde köylere hizmet kararı alan ilk belediyeyiz.Biz de gereğini yapmaya çalışıyoruz.Köylerde yaşayan halkımız haftanın en az 3-4 gününde kent merkezine geliyor.Bu yüzden duraklara büyük ihtiyaç vardı. Yapılacak durak yerlerimizle artık köylümüz kışın yağmur altında, yazın da güneşte terleyerek vasıta beklemekten kurtulacak.Duraklarımızı önümüzdeki günlerde yerleştireceğiz. Bunun dışında kapalı Pazar yerlerini de önemsedik.Köylülerimiz ürettiklerini yağmurda çamurda, güneş altında satmaya çalışıyordu.Çelik çatı sistemli kapalı Pazar yerlerinin de 4 köyümüzdeki büyük bir eksiği kapatacağına inanıyorum.Çatılı Pazar yerleri ayrıca köylümüzün toplanma alanı olarak da değerlendirilebilecek``dedi.