Başkandan Kızılağaç Esnafına Ziyaret

Tüm Belediye Ekibi Katıldı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kızılağaç`taki Avrupa Birliği İçme Suyu Temin Projesi çalışmalarının ana cadde kısmına gelen bölümünün belirlenen süreçten önce tamamlandığını belirtmek amacıyla Kızılağaç esnafını ziyaret etti. Kızılağaç gezisinde Başkan Sözen`e Meclis üyeleri Erşan Özden, Osman Tümbül, Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Hasan Şekerlisoy, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, Zabıta Müdürü Turgay Şalgam, İmar Müdürü Mustafa Gök ve Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Arı ile AB İçme Suyu Temin Projesi`nin danışman firma yetkilisi ile inşaatı yapan firma temsilcisi katıldı.

Manavgat Belediyesi Bölgeden Çıktı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ekibi ile birlikte gezdiği Kızılağaç`ta hiçbir işyerini atlamaksızın tüm esnafları ziyaret ederek tek tek ellerini sıktı, sohbet etti. Başkan Sözen, akşam saatlerine kadar sürdürdüğü gezisinde, Kızılağaç`ta bir süredir devam eden AB İçme Suyu Temin Projesi çalışmalarının, esnaların önüne gelen kısmının dün itibarıyla esnafa zarar vermemek adına süreçten önce tamamlandığını, en geç 2 gün içinde de iş nedeniyle bozulan parkelerin tamirinin yapılacağını anlattı. Sözen, çalışmalar nedeniyle verilen rahatsızlıktan dolayı da tek tek esnaftan özür diledi. Başkan Sözen`in açıklamalarını dikkatle dinleyen esnaf, temiz suya kavuşacakları için teşekkür etti.

Devam Eden MATAB`ın Çalışması

Başkan Sözen, Kızılağaç Bölgesi`nde devam eden 2 adet işin olduğunu bunlardan birisinin Manavgat Belediyesi`ne ait bölgenin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak İçme Suyu Temin Projesi çalışmaları, birisinin de MATAB`ın kanalizasyon çalışmaları olduğunu dile getirdi. Esnafın bu durumdan dolayı kafalarının karıştığını anlatan Başkan Sözen, işin Manavgat Belediyesi kısmının tamamlandığını, devam eden kısmın MATAB`a ait olduğunu vurguladı. Başkan Sözen, esnafın mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmesi için de MATAB yetkilileri ile görüşüp onların da işlerini bir an önce bitirmeleri için telkinde bulunacaklarını anlattı.

Sözen,``Bölgedeki Hassasiyeti Biliyoruz``

Başkan Sözen esnafı ziyaretleri sırasında şunları söyledi."Buraya ekibimle birlikte hem yeni turizm sezonunuzun hayırlı uğurlu ve bol kazançlı geçmesini dilemek hem de mağduriyetleriniz ile ilgili bilgi vermeye geldim. Kızılağaç bizim için çok önemli bir bölge. Bölgenin su ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle büyük AB projemizin ilk etabına Kızılağaç`ı yerleştirdik. İlk etabımız olan esnaflarımızın önündeki kısmı dün itibarıyla açıklanan süreden önce tamamlayıp bölgenizden çıktık. Çünkü bölgenin turizm konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Hafta sonuna kadar da bozulan parkeleri tamir edeceğiz. Bizim işimiz tamamlandı. Ancak burada devam eden bir de MATAB`ın kanalizasyon çalışması var. MATAB da inşallah işini bitirdikten sonra asfaltını yapacak. Belli ölçülerde mağdur olduğunu biliyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da özür dileriz" dedi.

Esnaf Artık Çamurlu Su İçmeyecek

Başkan Sözen`in bilgilendirme ziyaretlerine son derece memnun olan Kızılağaç esnafı ise Manavgat Belediyesi`nin turizm sezonu öncesinde duyarlı davranarak işini çabuk bitirmesine sevindiklerini dile getirdi. Bölgenin su ihtiyacının büyük olduğunu yapılan AB İçme Suyu Temin Projesi ile bu sorunlarının çözüleceğine sevinen esnaf Başkan Sözen`e teşekkür etti. Sözen`i büyük bir nezaketle ağırlayan esnaf,``Bir süredir yolların bozuk olmasından mağdur olduk. Ama şu anda 300 metre derinden çamurlu su alıyorduk. Su mağduriyetimizden dolayı özel hidroforlar kuruyorduk. Hem elektriğe hem de suya para veriyorduk. Kızılağaç`taki susuzluk bütün esnafımızı mağdur ediyordu. Bu güzel bir hizmettir. Bize geri dönecek güzel bir hizmet. Manavgat Belediyesi`ne su sorunumuzu çözeceği için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah MATAB da çalışmalarını bir an önce bitirip bölgeden çıkar``dedi. Başkan Şükrü
Sözen ekibiyle gezdiği Kızılağaç`ta esnafın diğer sorunlarını da tespit etti. Birim müdürlerine notlar aldırarak talimatlar veren Başkan Sözen, sıkıntıların çözümü için acil müdahale yapılmasını istedi.