A.Pazarcı Irmak Kıyı Düzenlemesi Halk Toplantısı

Şeffaf Belediyecilik ilkesini benimseyen Manavgat Belediyesi, Aşağı Pazarcı`da uygulayacağı Irmak Kıyısı Peyzaj düzenlemesiyle ilgili olarak halkın görüşlerine başvurmaya devam ediyor.Yapılan 2. Halk Toplantısı`na Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de katılarak vatandaşlara uygulamayla ilgili bilgiler ver

Irmakta 4.Etap Aşağıpazarcı
Manavgat Belediyesi`nin Aşağıpazarcı Mahallesi Irmak Kıyısı`nda düzenleyeceği Peyzaj Düzenlemesi`yle ilgili olarak 2. Halk Toplantısı, Belediye Meclis Salonu?nda yapıldı.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, etap etap sürdürdüğü Büyük Irmak Kıyısı Peyzaj Projeleri kapsamında Yukarıpazarcı, Yukarıhisar ve Aşağıhisar projelerini tamamladıktan sonra Aşağı Pazarcı Mahallesi Irmak Kıyısı Peyzaj düzenlemesinin de ön çalışmalarını başlatmış ve ilk halk toplantısını da geçtiğimiz ay yapmıştı. Yapılan ikinci halk toplantısına Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek ve Hasan Şekerlisoy, İmar Müdürü Mustafa Gök, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, Peyzaj Mimarı Ezgi Öz ve Harita Teknikeri Mustafa Doğan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk Sordu Sözen Yanıtladı
Aşağıpazarcı 2. Halk Toplantısı`na bölge halkı, mülk sahipleri ve çok sayıda esnaf katıldı. Toplantıda Peyzaj Mimarı Ezgi Öz, uygulanacak proje ile ilgili olarak yeni hazırlanan 3 boyutlu görseller üzerinde slayt sunumuyla bilgiler verdi. Bilgilendirmede bina önlerindeki kullanım hakkının 5 metre olacağı, mekanların ise katlanır cam sistemli olacağı açıklandı. Proje içersinde çocuk oyun alanları, gezinti yolları, bitki duvarlarının yer alacağı dile getirildi. Projeyle ilgili tüm ayrıntılar eksiksiz olarak vatandaşlara sunuldu. Toplantıya katılan vatandaşlar, uygulamayla ilgili olarak sorularını birebir Başkan Sözen`e iletti.Sözen`in sorulara büyük içtenlik ve samimiyetle yanıt vermesi bölge halkını rahatlattı. Başkan Sözen, projenin uygulanmasıyla bölgenin yeni bir cazibe merkezi olacağını, bu nedenle vatandaş ve belediye işbirliği ile özveride bulunmanın şart olduğunu anlattı.

Irmak Kıyılarımızı Hak Ettiği Noktaya Taşıyoruz
Başkan Sözen yaptığı konuşmada şunları söyledi. ``Hepiniz hoş geldiniz. Kentimizi güzelleştireceğimiz bir uygulamamızda daha sizleri bizlere destek veriyor olarak görmek çok mutluluk verici. Bu görevi üstlenmeden önce Manavgat`ta sembolümüz olan ırmağımızı ön plana çıkarıp hak ettiği noktaya taşıyacağız diye taahhüdümüz vardı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde küçük dereleri bile insanlar yaşanılır cazibe yerleri haline getirmiş. Biz de bu düşünceden yola çıkarak bizim için büyük nimet olan ırmağımızın etrafını güzelleştirmek için bir süreç başlattık. Bu projemizin ilk başlangıcında Boğaz Mevkii`ne kadar düzenleme yapmak istemiştik. Bunun için AB kredilendirmelerinden faydalanmak için çalışma başlatmıştık. Ancak talihsiz süreç girdi araya. Girişimlerimiz yarım kaldı. Biz de belediye bütçesinden bu projeleri etap etap yapmaya karar verdik ve kolları sıvadık. Yukarı Hisar, Yukarı Pazarcı ve Aşağı Hisar`da vatandaşların katkısıyla projeleri bitirdik.Kent merkezinde Aşağı Pazarcı ve Çevre Yolu`ndan itibaren Delta Düğün Salonu`na kadar olan bölümüz kaldı. Önümüzdeki günlerde Çevreyolu ve Delta arasının startını da belediye imkanlarıyla vereceğiz.Ancak A.Pazarcı bölümü için ihale yapacağız. Tarihi Köprü`den Eski Balıkhane`ye kadar olan bölüm için projelerimizi tamamladık. Detaylarımızı size sunacağız.``

Güzelliklere Ulaşmak İçin Fedakarlık Şart
Başkan Sözen proje uygulanması sırasında vatandaşlardan özveride bulunmalarının yine kendilerine olumlu bir dönüş sağlayacağını vurguladı. Sözen konuşmasında,``Öncelikle şuna inanmanızı istiyorum. Belli ölçüde fedakarlık yapmadığımız sürece güzellikler ortaya çıkmaz. Tabii ki de belli serzenişleriniz olacaktır. Bununla ilgili eleştiriler de geldi. Biliyoruz. Ancak teknik bilgili arkadaşlarımıza çok danıştık, çok fikirler aldık. Hepsinin ortak kanısı. bu proje hayata geçtiği zaman bölge halkına, esnafa artı getirecektir. Karşı taraflarda yaptığımız uygulamalarda da hep bunu yaşadık. Bizlere destek olan vatandaşlarımız oldu. Uygulama sonrasında hepsi memnun kaldı ve bize teşekkür etti. Tabii ki önerilerinizi serzenişleriniz, eleştirileriniz, memnuniyetsizlikleriniz olacaktır. Hatta bize siyaseten zarar verecek yakınmalar da olabilir. Ancak bu uygulamada tek bir amaç güttüğümüzü bilmenizi isterim.
Amacımız ailelerimizin, eşlerimizin, turistlerimizin buradan gönül rahatlığı ile geçebilmesidir. Önceki projelerimizde önce tepki aldığımız yerlerden sonra teşekkür aldık. Kimseye mülkünü nasıl kullanacağının talimatını veremeyiz. Amacımız mülk sahiplerine artı getirebilmek. Karşıda yeni düzenleme yaptığımız yerlerde yatırım değerleri arttı. Yalnızca projemize destek vermenizi istiyoruz. Amacımız o banttaki mülklere değer kazandırmak. Ben şu anda bir belediye başkanı olarak aile babası olarak oradan yürürken rahatsızlık duyuyorum. Burası Manavgat`ın en güzel yeri. Oradaki mülk sahipleri olarak bana bir fırsat verirseniz yarın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Diğer uygulama projesi yaptığımız yerlerde gecenin 2`sinde kadınlarımız yürüyüş yapıyor. Şimdi bu bölgede çıkıp yürüyebilir misiniz? Uygulama sonrasında orada gezen insan 10 katına çıkacaktır``diye konuştu.

Halk Uygulamadan Memnun
Toplantıya katılan vatandaşlar, projenin uygulanmasıyla ilgili olarak sorularını belediye ekibine ve Başkan Sözen`e ileterek cevaplarını da anında aldı. Başkan Sözen`in kimi zaman esprili konuşmalar yapması halk toplantısına renk kattı Toplantı sonunda vatandaşlar ellerinden geldiği kadar belediyenin çalışmalarına destek olacaklarını belirterek belediye ekiplerine ve böyle uygulamalara imza attığı için Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür etti. rek görüşleri de değerlendirdi.