Kent Meydanı Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor

Manavgat Belediyesi, Kültürevi`nin yıkımıyla başlattığı Kent Meydanı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye ekipleri, hazırlanan projeye göre dün yine yıkım çalışmalarını sürdürdü. Yeni kent meydanı modern, geniş ve düzenli görünümüyle kentlinin buluşma noktası olacak.

KÜLTÜREVİ YIKILMIŞTI
Manavgat Belediyesi, kutlama ve törenlerin yapılacağı büyük bir Kent Meydanı`nın yapım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Meydan içerisinde yer alan Kültürevi binası,geçtiğimiz ay içinde yıkılarak alan genişletilmişti. Dün de Kent Meydanı alanında yıkım çalışmaları tüm hızıyla sürdü. Yapılacak yeni düzenlemede 2500 metrekarelik meydan alanı, 2400 metrekarelik sergi alanı ve 2200 metrekarelik kapalı otopark alanı olacak. Projeye göre 2500 metrekarelik meydan alanı kapalı otoparkın üzerinde yer alacak ve meydan ve tören alanını kapsayacak. Meydan alanında Atatürk büstü, su gösterileri ve meydanı vurgulayan yer saati uygulaması yer alacak.

KENT YENİ BİR KİMLİK KAZANACAK
Alanda bitki kasaları ve bank sistemleri gelişmiş ve güzel görünümüyle mekanı süsleyecek. İkinci kısım olan 2400 metrekarelik alan ise sergi alanı olarak düzenlenecek. Burada el emeği göz nuru çarşısı yer alırken tasarlanan ahşap yalı baskılı kapalı mekanlar alanda görsel ve işlevsel bir güzellik yaratacak. Irmağı seyir amaçlı banklar bulunacak olan sergi alanında mevcut ağaçları korumak için bitki parterleri oluşturulacak. 2200 metrekarelik kapalı otopark alanı düzenlemesi içersinde ise 84 araçlık otopark, havalandırma sistemi, kontrollü araç geçişi, giriş ve çıkışlı olarak tasarlanacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Kent Meydanı çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Amacımız kent meydanını genişletip yenileyerek kente yeni bir kimlik kazandırmak. Bu düzenlememizin turizme de katkısı büyük olacak. Kutlama ve törenlerimizi artık daha geniş alanda organizeli bir şekilde yapabileceğiz. Yeni kent meydanımız kentlinin buluşma noktası olacak`` dedi.