Manavgat Belediyesi Irmağa El Attı

Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kentin can damarı eşsiz güzellikteki Manavgat Irmağı`nı tertemiz yapmak için seferberlik başlattı.

Manavgat Belediyesi`ne ait ırmak denetim botu ile her gün rutin olarak ırmakta devriye gezen ekipler, kötü görüntüye neden olan atıkları temizliyor. Irmak temizliği çalışmalarında temizlik işlerinde çalışan ekiplerin yanı sıra bir de zabıta yetkilisi bulunuyor. Bütün kıyı boyunca yosunları ve akıntının getirdiği atık malzemeleri temizleyen ekiplerin çalışması, vatandaşlarca da takdir görüyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin en önemli değerlerinden birisi olan ırmağı çok önemsediklerini belirterek çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Vatandaşların Temizlik İşleri ekiplerine yardımcı olmalarını da isteyen Başkan Sözen, Manavgat ırmağının el birliği ile korunması gerektiğini de vurguladı. Başkan Sözen, "Belediye olarak Manavgat ırmağımızı son derece önemsiyoruz. Geleceğe miras olarak bırakacağımız bu doğa harikası ırmağın eşi benzeri başka bir yerde yok. Bu nedenle biz de belediye olarak hemen bütün projelerimizi ırmak üzerinde odakladık. Yaptığımız ırmak kenarı düzenlemeleri bunun en büyük göstergesidir. Çocuklarımızın geleceği, ırmağın korunmasına bağlı olarak şekillenecektir. Irmağımızın temizliği ve bakımı çok önemli. Ekiplerimizi bu konuda seferber ettik.

Vatandaşlarımızdan isteğimiz ırmağımıza sahip çıkmaları, mümkün olduğunca kirletmemeleri. Biz belediye olarak üzerimize düşeni elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Unutmayalım ki, doğamızı ne kadar korursak gelecekte o kadar mutlu oluruz" dedi.