Eskihisar-Zindan Irmak Kıyısı Çalışmaları Başladı

3 etapta ırmak kıyısı peyzaj çalışmalarını tamamlayan Manavgat Belediyesi,Çevreyolu-Rauf Denktaş köprüsü arasında kalan ırmak kıyı bandında düzenleme çalışmalarına başladı.Yürüyüş yolları birleştiğinde,kent merkezi Herford Caddesi üzerinden Titreyengöl`e bağlanacak.

Büyük Irmak Kıyısı Peyzaj Projeleri kapsamında Yukarıpazarcı,Yukarıhisar ve Aşağıhisar`da çalışmalarını tamamlayarak halkın kullanımına açan Manavgat Belediyesi, şimdi de Irmak kıyısının Eskihisar ve Zindan Mevki`nde kalan bölümünde düzenleme çalışmalarına başladı. Rauf Denktaş köprüsünden Çevreyolu Köprüsü`ne kadar olan ve Eskihisar ve Zindan Kalesi Mevki`ni kapsayan ırmak kenarı peyzaj projesi, Manavgat Belediyesi`nin imkanları ile yapılıyor.

Herford`daki Yürüyüş Yoluna Bağlanacak
Projedeki yürüyüş bandı,Titreyengöl turizm bölgesi ile ana bağlantıyı sağlayan Herford Caddesi`ndeki yürüyüş bandı ile bütünleştirilecek.Eskihisar-Zindan ırmak kıyısı peyzaj çalışması ile şehir içinden Titreyengöl Mevki`ne yaya akışının aralıksız sağlanması hedefleniyor. En kısa sürede tamamlanması hedeflenen çalışmalar kapsamında yürüyüş yolu bordürleri belediye ekiplerince süratle döşenirken, peyzaj çalışmaları da beraberinde yürütülüyor. Projede yürüyüş yolu, bisiklet yolu, spor aletleri, çocuk oyun alanları, su gösterileri ve dinlenme alanları yer alacak.

Manavgat Kent Merkezi Denize Bağlanıyor
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3 etab ırmak kıyısı projesini tamamlayarak Eskihisar-Zindan bölgesine başladıklarını söyledi. Başkan Sözen, başlanan bu çalışmayla kent merkezinin yürüyüş yolu ile Herford Caddesi üzerinden Titreyengöl turizm merkezine bağlanacağını vurguladı.Sözen,``Görev süremiz yettiğince ırmak kıyılarını tamamen kentle bütünleştirmeye çalışacağız. Başladığımız bu çalışma ile de turizm merkezi en kısa yürüyüş yolundan kent merkezine bağlanacak. Önümüzde günlerde Aşağıpazarcı ırmak Kıyısı peyzaj projemizi başlatacağız. Halkımızın da çalışmalardan memnun olduğunu görmek bizi daha mutlu ediyor. Çalışmalarımızı canla sürdürmeye devam edeceğiz``dedi.