AB İçme Suyu İnşaatı Projesi`ne Konserli Açılış

Manavgat Belediyesi`nin, Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli Dev İçme Suyu İnşaatı Projesi tamamlandı.

Kentin gelecek 50 yıldaki içme suyu sorununu çözen projenin açılışı,2 Temmuz 2013 Salı günü (Bugün)Saat: 19.00`daUlukapı Sülek Tepesi`ne inşa edilen yeni su deposunda yapılacak. Ünlü sanatçı Onur Akın,aynı gün akşam 20.30`da Cumhuriyet Meydanı`nda bir konser verecek. Sülek Tepesi`nde yapılacak açılışa katılmak isteyen vatandaşlar için Saat: 18.00`de Manavgat Belediyesi önünden servis araçları kaldırılacak.

Manavgat İçme Suyu Ağı İle Donatıldı
Manavgat`ın kente yetersiz gelen içme suyu alt yapısı, Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın 20 milyon 294 bin Avro değerindeki hibe kredi ile tamamen yenilendi.2012 Ocak ayında başlayan çalışmalar kapsamında, 22,2 kilometre yeni içme suyu hattı döşendi.Kanserojen madde içeren eski asbest boruları da içeren 41 kilometrelik hat iyileştirilmesi yapıldı.Ulukapı Sülek Tepesi`ne 10 bin m3`lük su deposu inşa edildi. 5 adet derin su kuyu pompası temin ve montajı ile 3 adet mevcut su kuyusunun da pompa değişimi yapıldı. İçme suyu hatları döşenirken, 600 mm ve 800 mm çapında dev içme suyu boruları kullanıldı.

1.5 Yıllık Emek ve Titiz Çalışmanın Ürünü
AB delegasyonu, bakanlık temsilcileri, danışman firmalar ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in sürekli ve titiz kontrolleri ile devam eden projede, Manavgat ile birlikte turizm bölgeleri Kızılağaç ve Sorgun`un dışında Hatıplar, Ulukapı, Çeltikçi`de içme suyu alt yapısı yenilendi. 1.5 yıldır devam eden büyük içme suyu projesi çalışmaları yürürken, Manavgat Belediyesi bünyesinde MASKİ (Manavgat Su ve Kanalizasyon İşletmesi) kuruldu. MASKİ`nin kuruluşu ile Manavgat halkına daha kaliteli su hizmeti götürülmeye başlandı. Bu amaçla belediyenin su birimlerinde ve projede çalışan elemanlar sürekli eğitimden geçirildi.

Su Sorunu Bitiyor
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AB ve Bakanlık hibe kredileriyle belediyeye finansal yük getirmeden bütün kentin içme suyu alt yapısını yeniledikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.Başkan Sözen, gelecek 50 yılda su sıkıntısının artık yaşanmayacağını ve halkın bundan sonra kaliteli ve daha temiz suya kavuşacağını açıkladı.

Sözen,``Manavgat her yıl yüzde 7-8 oranında büyüyor.Hala 1970`lerde yapılan su hattını kullanıyorduk. Dolayısı ile su kenti olan Manavgat`ta,evlerde su sorunu yaşanıyordu.Manavgat`ın bir çok yerinde kansorejen borular kullanılıyordu.Bunların tamamı değişti.Pompajlar, dev jeneratör sistemleri oluşturduk.Ve bütün sistem tamamlandı.Test dönemimizi de 2 Temmuz`a kadar tamamlayarak suyu vereceğiz.Bu sevinci birlikte yaşamak adına yeni yapılan 10 bin m3`lük su depomuzdaki açılışımıza ve Cumhuriyet Meydanı`ndaki konserimize tüm Manavgat halkımı davet ediyorum``dedi.