Manavgat İçme Suyu İnşaatı Hızla İlerliyor

Manavgat Belediyesi`nin kentteki tüm içme suyu alt yapısını yenilemek için başlattığı 20 Milyon Avroluk Avrupa Birliği Destekli İçme Suyu İnşaatı Projesi tüm hızıyla ilerliyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, alt yapı çalışmalarının eksiksiz yürütülmesi amacıyla projenin her aşamasını büyük bir titizlikle takip ediyor. Başkan Sözen,geçtiğimiz Cuma günü ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı Murat Kara, Bakanlık Proje Sorumlusu Gamze Türkmen, Meltem Yılmaz, IPA Başkanı Ercan Tortop, Müteahhit firma yetkilileri ve Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu ve AB Danışmanları ile Kum Mevkii`ndeki İçme Suyu İnşaatı Şantiyesi`nde yapılan "Yönlendirme Komitesi Toplantısı"na katıldı.

Kızılağaç etabının tamamlanmasından sonra Sorgun Mahallesi etabının yürütüldüğü içme suyu inşaatı çalışmaları kapsamında Herford Caddesi, Hatıplar Köyü ve Çetin Emeç Caddesi etaplarına geçilerek alt yapı çalışmalarının yürütüleceği belirtildi. Bakanlık yetkilileri tarafından da sürekli denetlenerek gidişatı kontrol edilen çalışmalarda 2013 yılına kadar MASKİ`nin faaliyete geçirileceği ve Su ve Kanalizasyon işletmesi bütçesinin Manavgat Belediyesi`nden ayrılacağı, bu sayede vatandaşın daha kaliteli su hizmeti alabileceği vurgulandı. Bakanlık yetkilileri ile yapılan toplantıda konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, içme suyu alt yapısının yenilenmesini, vatandaşa daha sağlıklı ve kaliteli hizmet götürebilmek adına çok önemsediklerini dile getirdi. Başkan Sözen, "Kentin gelecek 50 yıldaki içme suyunu garanti altına alan AB Destekli İçme Suyu İnşaatı çalışmaları sizlerin de katkı ve desteğiyle başlandı ve bugüne gelindi. Bakanlığımızın değerli çalışanları olan sizleri burada görmek bizim için çok önemli. Belediye olarak içme suyu inşaatı çalışmalarının aksamadan ilerlemesini istiyor ve bu konuda da gereken titizliği gösteriyoruz. Bu süreçlerin aksamaması gerekiyor. Şimdilik çalışmalarımız eksiksiz yürüyor. Herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.