Aşağı Hisar Irmak Kıyısı Projesi Başladı

Yukarıpazarcı ve Yukarıhisar Irmak kıyılarında yapılan düzenlemelerle 30 yıllık bir hayali gerçekleştiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kıyı projelerinin 3. etabı olan Aşağıhisar Mahallesi`nde de çalışmaları başlattı.Her 3 bölgede belediye ekipleri harıl harıl çalışıyor.

Diğer İki Etap Devam Ediyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ırmak kıyılarını güzelleştirerek, kentle bütünleşmesini sağlamak amacıyla harıl harıl çalışıyor. Kentin simgesi olan ve herkesin yaşamının bir parçası haline gelen Manavgat Irmağı kıyılarının daha verimli kullanılması amacıyla 2 etapta başlanan peyzaj projeleri uygulamalarına şimdi bir yenisi daha eklendi.

17 Bin Metrekare Düzenleme

Yukarıpazarcı ve Yukarıhisar kıyılarında harıl harıl devam eden çalışmalarla giderek mutlu sona yaklaşılırken, Aşağıhisar Mahallesi`nde de peyzaj düzenleme çalışmaları başladı.
İhalesi yapılarak düzenlemelere başlanılan Aşağıhisar peyzaj projesi, Tarihi Köprüden başlayarak Rauf Denktaş yaya köprüsüne kadar olan 17 bin metrekarelik alanda uygulanacak.

Turizmin Cazibe Merkezi Olacak

Projede açık spor alanları, çocuk oyun aletleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, aydınlatma sistemi, oturma birimleri, skaybord alanı, trambolin, balık tutma ve seyir iskelesi, güneş saati meydanı, yelkenli seyir terası, su gösterileri havuzu ve otopark düzenlemeleri yer alacak. İçindeki unsurlarla birlikte Aşağıhisar ırmak kıyısının vatandaşların gezmeye doyamayacağı bir yer haline gelecek. Çalışmalar tamamlandığında turizm sektörünün gelişimi de göz önünde tutularak alanın cazibe merkezi olabilmesi sağlanacak.

Engelli Vatandaşlar Unutulmadı.

Irmak kenarlarında yapılacak bütün kullanım alanları, engellilerin ulaşabileceği şekilde düzenleneceği açıklandı. Sosyal yaşam alanları oluşturulurken şehrin gelişim ihtiyaçlarının giderilmesi göz önünde tutulacağı, jeolojik ve ekolojik yapı dengelerinin ise mutlaka gözetileceği dile getirildi.

Başkan Sözen Projelerin Üzerine Titriyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de ırmak kıyılarında devam çalışmaları sık sık yerinde denetliyor. Başkan Sözen dün de ekibiyle birlikte Yukarıpazarcı, Yukarıhisar ve Aşağıhisar`daki ırmak kıyısı çalışmalarını ekibiyle birlikte gezdi. Eksik ve hatalı bir çalışma oluşmaması için büyük titizlik gösteren Başkan Sözen, ekibine gerekli talimatları verdi. Kıyılardaki esnaf ve vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Sözen, aldığı olumlu tepkilere ise memnun oldu.

"Sözlerimi tuttum.Mutluyum"

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ırmak kıyılarını düzenleyeceği yönünde Manavgat halkına verdiği sözü tuttuğu için mutlu olduğunu söyledi. Sözen, "Irmak kıyılarında bu hayal projelerin hayata geçmesini halkımız sabırla uzun süre bekledi. Kısmet bugünlereymiş. Tüm Manavgat halkına buradan teşekkür ediyorum. 3 etapta devam eden projelerimizi süratle bitirip kıyıları kentimize çok çabuk bir şekilde kazandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Manavgat`ı güzelleşecek. Irmak kıyılarımızın her bir yakası cazibe merkezi haline gelecek" dedi.