Hisar Caddesi`nde Değişim Başladı

Manavgat Belediyesi kentin en köklü ve en eski caddelerinden birisi olan Aşağıhisar Mahallesi`ndeki Hisar Caddesi`nde köklü değişim çalışmalarına alt yapının yenilenmesi işleriyle başlandı.

En Eski ve Köklü Caddesi
Manavgat Belediyesi kentin en köklü ve en eski caddelerinden birisi olan Aşağıhisar Mahallesi`ndeki Hisar Caddesi`nde köklü değişim çalışmalarına alt yapı eksiklerini tamamlama işleriyle başladı. Hisar Caddesi`nde yol ve kaldırım düzenlemesi çalışmaları kapsamında yağmur suyu drenaj hattının yenilenmesi işleri hızla yürütülüyor. Mevcut yağmur suyu hattında yer alan eski menfezin demirsiz yapılması nedeniyle kırılma ve çökmelerin oluştuğu ve yenilenmesi gerektiği belirtildi.Drenaj hattının içinden geçen,kanalizasyon,elektrik ve PTT hatlarının ise yağmur suyu dreneaj hattını engellediği,kotlar düzgün olmadığından da bölgede su birikmelerinin yaşandığı vurgulandı.

Bütün Alt Yapı Yenileniyor
Düzgün kota getirme çalışmalarıyla birlikte caddenin tüm eskiyen su, kanalizasyon,yağmur suyu hatlarının yenileneceği belirtildi.Alt yapı çalışmaları sonrasında ise hazırlanan proje uygulanmaya başlayacak.Sağlı sollu uygulanacak olan yenilenmeyle birlikte cadde modern bir görünüme kavuşacak,bölgedeki hareketlilik artacak.Hazırlanan projeye göre, Çağlayan İlköğretim Okulu ile Güllük Caddesi arasında kalan 900 metrelik yol boyunca sağlı sollu asfalt ve kaldırım çalışması yapılacak. Çalışmalar kapsamında trafik planında çift yönlü araç trafiği olan alanda, araçların otopark sistemleri trafik akışını etkilemeyecek şekilde cepler yapılmak suretiyle yeniden düzenlenecek.

Cadde Genişleyip Güzelleşecek
Tasarım kapsamında kaldırım yenilemesi,bitki kasaları,bank sistemleri,çift başlı aydınlatma direkleri kullanılacak.Yapılacak olan çalışmada cadde boyunca mevcutta yer alan turunç ağaçları titizlikle korunarak mümkün olduğunca çalışma alanının bütününe yayılacak. Çalışmalarda yapay granit küp taşlar kullanılacak.Hisar Caddesi ve Güllük Caddesi`nin kesişiminde bulunan döner ada kavşağa süs havuzu yapılacak. Karşılıklı her 2 cepheye yatay yanaşma ve park cepleri yapılacağı,park cepleri dışında araç park etmenin yasak olacağı vurgulandı.Yol genişletme çalışmalarında ise eskiden 9.60 metre olan genişlik,11.40 metreye çıkarılmış olacak.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,şu anda eksiksiz bir şekilde alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için süratle çalışıldığını dile getirdi.