Hisar Caddesi Şekillenmeye Başladı

Manavgat Belediyesi kentin en köklü ve en eski caddelerinden birisi olan Aşağıhisar Mahallesi`ndeki Hisar Caddesi`nde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Alt yapı çalışmaları tamamlanan caddede,üst yapıdaki değişim de yavaş yavaş fark edilmeye başlandı.Çalışmalar neticelendiğinde cadde yepyeni ve modern görünümüne kavuşmuş olacak.

Hazırlanan projeye göre,Çağlayan İlköğretim Okulu ile Güllük Caddesi arasında kalan 900 metrelik yol boyunca sağlı sollu asfalt ve kaldırım çalışmaları süratle ilerliyor.Trafik planında çift yönlü araç trafiği olan alanda,araçların otopark sistemleri trafik akışını etkilemeyecek şekilde cepler yapılmak suretiyle yeniden düzenleniyor.Kaldırım yenilemelerinin haricinde bitki kasaları,bank sistemleri ve çift başlı aydınlatma direkleri de yerleştirildi.Aydınlatma sistemleri şimdiden geceleri caddeyi ışıl ışıl yaptı.Caddede mevcutta yer alan turunç ağaçları titizlikle korundu.

Kullanılan yapay granit küp taşlar, görsel güzelliği sağladı.Hisar Caddesi ve Güllük Caddesi`nin kesişiminde bulunan döner ada kavşağa da süs havuzu yapılma çalışmaları sürüyor.Bölge esnafı yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdi.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sözen,``Çalışmalar sırasında bir süreliğine de olsa esnafımıza sıkıntı verdik.Ancak bütün çalışmalarımız Manavgat`ın geleceği için.Bizlere çalışmalarımızda destek veren esnafımıza sonsuz teşekkür ederim.Her sıkıntının sonu refahtır düşüncesi hepimizi rahatlatıyor.Çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için canla başla çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın.İşler tamamlandığında bölge yepyeni modern görünümüne kavuşup caddeye hareketlilik gelecek`` dedi.