Belediyeden Coşturan Hıdırellez Şenliği

Manavgat Belediyesi`nin bu yıl ilkini düzenlediği 1. Hıdırellez Şenlikleri, Boğaz Otel Mesire Alanı`nda yapıldı. Ücretsiz ulaşımdan eğlenceye, uçurtmadan, balona, çocuklara sürpriz hediyelerden, oyun parkına ve hıdırellez ateşinden, yemek organizasyonuna kadar her şeyin düşünüldüğü şenlik, Manavgat Halkını coşturdu.

Eğlenceli Oyunlar
Mesire yerine gelen vatandaşlar ve özellikle çocuklar için her türlü organizasyon düşünülmüştü. Minikler, kendilerine dağıtılan balonları alarak yüz boyama standında yüzlerini boyattıktan sonra kendileri için kurulan şişme oyun parkında gönüllerince eğlendi. Çalan neşeli müzik ve animatörlerle hep birlikte çeşitli çuval yarışı, halat çekme gibi oyunlar da oynayan çocuklara anne babaları da eşlik etti. Öğlen saatlerinde ise belediye ekipleri tarafından kurulan çadırda kavurma et, pilav, ayran ve helva servisi yapıldı.

Başkan Sözen`e Coşkulu Karşılama

Günün ilerleyen saatlerinde Hıdırellez Ateşi yakıldı. Mesire alanına büyük bir coşkuyla gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasında tüm halkın Hıdırıllez Bayramını kutladı. 6 Mayıs`ın Anadolu ve Mezopotamya`dan beri yazın gelişi, doğanın uyanışa geçtiği gün olarak kutlandığını belirten Başkan Sözen, Hıdırellez`in UNESCO`nun "İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası" listesine alınması için Türkiye?de 2010 yılından beri çalışma başlatıldığını söyledi.

İlk Atlayışı Sözen Yaptı

Manavgat`ta birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik ve sevgi duygularını pekiştirmek amacıyla bu yıl ilk kez 1. Hıdırellez Şenlikleri`ne imza attıklarını vurgulayan Başkan Sözen, halkın ilgisi için de teşekkür etti. Ardından Başkan Sözen ve vatandaşlar, hıdırellez ateşinin üzerinden dilek dileyerek atladı. İlk atlayışı yapan Başkan Sözen, "Dilekler açıklanmaz ama ben size burada ne dilediğimi söyleyeyim. Manavgat`ımız için iyi dilekler diliyorum. Dilerim, bu dostluk, barış kardeşlik havası hiç bitmez. Bu yıl Manavgat`ımızın çağ atlama yılı olacak buna inanıyorum ve ilk atlayışı yapıyorum" dedi.

Masalarda Hıdırellez Kutlaması

Atlayıştan sonra Başkan Sözen, alandaki tüm çocuklara hediye paketlerini ve uçurtmalarını dağıttı. Uçurtmalarına sahip olmak isteyen çocuklar adeta birbirleriyle yarıştı. Başkan Sözen, şenlik alanındaki piknik masalarını da tek tek ziyaret ederek vatandaşların Hıdırellez`ini kutladı. Başkan Sözen`i çocuklar bir an bile yalnız bırakmadı. Sözen, çocuklarla kimi zaman top oynadı, kimi zaman uçurtma uçurdu. Manavgat Belediyesi`nin 1. Hıdırellez Şenlikleri`ne CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da katılarak vatandaşlarla sohbet etti.

e-imar