Herford`lu sporcular Başkan Sözen`i Ziyaret Etti

Kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde davetli olarak Manavgat`a gelerek tatil yapan Almanya`nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti`ne bağlı Herford`un başarılı sporcuları, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`i makamında ziyaret etti.

Başkan Şükrü Sözen ve meclis üyelerinden oluşan 10 kişilik heyet, geçtiğimiz Ocak ayında Almanya`nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti`ne bağlı Herford`a gitmişti. Ziyaretin son gecesinde düzenlenen Spor Galası`na katılan Başkan Sözen, 2011 yılında başarı gösteren Alman sporculara plaket ve hediyelerini vermiş ve ödül olarak da sporcuları Manavgat`a davet etmişti.

Başkan Sözen`in Daveti Üzerine Geldiler
Başkan Sözen, 1 haftadır Manavgat`ta tatil yapan ve aralarında engelli dünya 3.`sü tenisçi Sabine Ellerbrock`un da bulunduğu tenisçiler, Lydia Ramsporth, Christi Fleckenstein, Christine Lindner, Doris Eickhoff, Ulrike Winkler, Jorg Brokel, Spor Kulüpleri Başkanı Hancjoachim Zedler ile Herford Radyo sunucu ve belediye basın modilatörü Jorg Brokel`i büyük bir nezaketle ağırladı. Daha önceden de birbirleriyle tanışıyor olan Başkan Sözen ve her biri 50 yaş üzerinde olan başarılı sporcular arasında çok neşeli sohbet geçti. Başkan Sözen, kendisinin de yaklaşık bir aydır tenis sporuna başladığını dile getirdi. Spor Kulüpleri Başkanı Hancjoachim Zedler, Başkan Sözen`in nazik daveti üzerinde Manavgat`a geldiklerini ve bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını söyledi.

Her yaştan insan spor yapsın
Zedler, ``2011 yılının en iyi sporcuları sizin davetiniz üzerine buraya geldi. Bizi ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Dileğimiz bu dostluk ve kardeşliğimizin sürekli olması`` dedi. Başkan Sözen ise,``Ben de dostlarımızı burada görmekten onur duydum. Herford`u ziyaretimizde biz de çok iyi ağırlanmıştık. İnsanları da dost canlısı ve samimi tavırları ile bizim gönlümüzü feth ettiler. Herford`daki spor gala gecesi de çok güzeldi. Bütün sporseverleri bir baloda bir araya getirerek ödüllendirmek çok güzel. Aynı etkinliği ben de Manavgat`ta yapmayı düşünüyorum. Orada insanlar sporu bir yaşam parçası haline getirmişler. Bizler de yaptığımız ırmak kıyı düzenlemeleriyle bunu hedefliyoruz. Yürüyüş ve bisiklet yollarında belli yaşın üstündeki vatandaşlarımızın spor yapabilmelerini sağlamak en büyük hedefimiz`` dedi.

Dünya 3.`sü Engelli Tenisçi
Başkan Sözen, kardeş şehir Herford Caddesi`nin de tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, açılışına Herford heyetini davet edeceklerini söyledi. Başkan Sözen, gençlik merkezi, stadyum, katlı pazaryeri ve diğer projelerinden de sporculara bahsederek amacının gelen turistlere daha güzel bir Manavgat`ı sunabilmek olduğunu dile getirdi. Sporcular Başkan Sözen`e Herford`da çektirdikleri fotoğrafı hediye etti. Dünya 3.`sü engelli tenisçi Sabine Ellerbrock ise Başkan Sözen`e maç sırasında çektirdiği ve kendisi için çok anlamlı olan bir fotoğrafını hediye etti. Bu arada Radyo programcısı Jorg Brokel ise Herford`da yayınlanması için Başkan Sözen`le bir röportaj yaptı.