Herford Caddesi Zafer Kutlamalarıyla Açıldı

Manavgat`ta Hasan Fehmi Boztepe Caddesi üzerindeki 70 basamaklı merdiven,1 Eylül Dünya Barış Günü`nde vatandaşlarca gökkuşağı renklerine boyandı.

Başkan Sözen`in Pazar günü sosyal medyadaki duyurusu ile genç,yaşlı,çoluk çocuk,ellerinde fırçalar ve boyalarla merdivenler önünde bir araya geldi.Etkinliğe Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,Manavgat Belediyesi Başkan vekili ve meclis üyesi Erşan Özden de katılarak merdivenleri boyadı. Merdivenin boyanması sırasında fotoğraf sanatçısı Erzade Ertem gençlere yardımcı oldu.

Merdivenler,yaklaşık 2 saat içerisinde rengarenk boyanarak görsel güzelliğe kavuştu.Oldukça eğlenceli ve renkli geçen etkinlik sonrası grup,yaptıkları barış işareti etrafında hatıra fotoğrafı çektirdi.Etkinliğe mahalle sakinleri de destek vererek,``Merdivenlerimiz şimdi daha güzel görünüyor. Boya çalışmasına katılan herkese ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz``dedi.Başkan Sözen,1 Eylül`ün Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatarak,eylemi özellikle bugüne denk getirmek istediklerini söyledi.

`Bir Fırça da Sen Sür` sloganıyla eylemi başlattıklarını anlatan Başkan Sözen, ``Vatandaşlarla birlikte merdivenleri gökkuşağı rengine boyadık.Manavgat için gökkuşağımızı yaratmak istedik.Bu merdivenler,kentimizdeki sosyal barışın simgesi olsun istedik.1 Eylül Dünya Barış Günü'nün tüm dünyaya barış getirmesini diliyorum. Bu merdivenleri önümüzdeki günlerde daha da güzelleştirmeyi planlıyoruz``dedi.