Manavgat Belediyesi`nden Hem Tiyatro Hem Sergi

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu`nun ``Anam,Bacım,Avradım``adlı oyunu, Manavgat Belediyesi`nin organizasyonu ile 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü Manavgat 100.Yıl Kapalı Spor Salonu`nda saat 20.30`da sahnelenecek.

Kadına yönelik şiddeti konu alan müzikli trajik komedi oyun öncesinde Antalya`nın gün ışığına çıkmamış fotoğraflarından oluşan sergi de,yine spor salonu girişinde sergiye açılacak.Yönetmenliğini Murat Sarı`nın yaptığı oyun,Türkiye`de giderek artan namus cinayetlerini,erkek egemen toplumda kadının gördüğü baskıları ve şiddeti anlatıyor.İnanç Yılan`ın 2008 yılında yazdığı oyun, güncelliğini hala koruyan önemli bir toplumsal soruna ışık tutuyor.25 yaşında ailesinin zoruyla evlendirilen Zehra`nın;babası,ağabeyi ve sonra kocasından gördüğü baskı ve şiddet karşısında yaşadıklarını anlatan ``Anam, Bacım, Avradım``,ünlü seslendirmeci Payidar Tüfekçioğlu`nun anlatımı ve Cem İdiz`in müzikleriyle ön plana çıkıyor.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,tüm Manavgat halkını,toplumsal mesaj içeren bu çok önemli tiyatro eserini izlemeye davet etti.

Sözen,``Günümüz Türkiye`sinde kadına yönelik şiddetin hala önüne geçilemedi.Toplumumuzda kadına şiddetin önüne geçilmesi için bilinçlendirme çalışmasında belediyelerin rolü büyük.Bu yüzden Büyükşehir Belediye Tiyatrosu`nun sergileyeceği bu tiyatro eserini çok önemsiyoruz.Herkesi izlemeye davet ediyoruz``dedi.