Hayvan Barınağı`nın Minik Konukları

Manavgat Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Barındırma Merkezi`ni ziyaret eden Başarı Koleji`nin ana sınıfı öğrencileri, hem keyifli bir gün geçirdi, hem de hayvanları yakından tanıdı.

Yeşil, Mavi, Sarı ve Kırmızı sınıfların 4 ve 5 yaşlarındaki toplam 67 öğrencisi, öğretmenleri Emel Akın, Nazife Şahin, Fatma Gültekin ve Nazan Er`le önce barınağı gezip hayvanları tanıdı. Minikler, ardından yeşil alanda çocuklar için özel olarak yapılmış parkta oyunlar oynayarak güzel havada mutlu zaman geçirdi. Minik öğrencileri Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yalnız bırakmadı.Küçükler, Başkan Sözen`le tanışıp sohbet etti, sorular sordu. Ana sınıfının sevimli minikleri gün boyunca kedi, köpek ve kanatlı hayvanları yakından görüp, onları sevmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Manavgat Belediyesi olarak sadece insanlar değil, yaşayan tüm canlılara önem verdiklerini belirten Başkan Sözen, Hayvan Barınağı`nı çocukların eğitimi için de önemli bir mekanı olduğunu söyledi. Başkan Sözen, Hayvan Barınağı`nı özellikle çocukların rahatlıkla gezip oynayabileceği şekilde dizayn ettiklerini, bu şekilde çocuklara hayvan sevgisinin aşılanabileceğini anlattı.

Sözen,``Çocuklarımızın hayvanları ve doğayı sevmeleri çok önemli. Hayvan barınağımız, çocuklarımıza hayvan sevgisinin aşılanması açısından çok önemli bir mekan. Zaten biz de bunu düşünerek onların oynayarak zaman geçirecekleri mekanları da oluşturduk. Önce barınakları gezsinler, hayvanları tanısınlar istedik. Ardından geçsinler yeşil alanda keyifli zaman geçirsinler istedik.Her şey çocuklarımız ve daha yaşanabilir bir Manavgat için``dedi.Başkan Sözen daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.