Haluk Levent`ten Muhteşem Konser

Manavgat Belediyesi`nin 4. Manavgat Motosiklet Festivali`nin ikinci günü de oldukça renkli geçti.

Gün içinde çeşitli turnuvalar ve Troger Mokus`un gösterileriyle eğlenen Manavgat halkı, akşam da Onur Uğuş ve Haluk Levent Konserleri ile coştu.`O Ses Türkiye` yarışmasında 4.olan ve Barış Manço`ya benzerliği ile ün yapan Onur Uğuş,en sevilen parçalarını Manavgatlılar ve motosiklet tutkunları için söyledi.Konser sonrasında Onur Uğuş`a teşekkür plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek verdi. Ardından gün içindeki dart, tavla ve okey turnuvalarında başarılı olanlara Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya verdi.Ödül töreni sonrasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen halka hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Sözen konuşmasında Türkiye`nin gergin sürecinde Manavgat`ta Motosiklet Festivali`nde yaşanan dostluk, birlik, birlik, beraberlik ve ortak yaşama kültürünün oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye`ye Örnek Festival
Başkan Sözen konuşmasında şunları söyledi.``Atatürk Türkiye`sinin geleceği olarak gördüğüm kıymetli gençler, değerli katılımcılar.Motor tutkunları, kıymetli hemşerilerim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.Sizler için, motor tutkunları için, Manavgat halkı ve turizm için bu yıl 4`üncüsünü düzenlediğimiz motosiklet festivaline hepiniz hoş geldiniz. Yerel yönetimlerin görevi sadece kente fiziksel yapılanmalar, zaruri hizmetler, rutin işler yaparak hizmet etmek değildir. Sosyal hayatı düşünerek, insanları rahatlatmak, kenti hareketlendirmek, turizmi canlandırmak da yerel yönetimlerin görevidir. Neden motosiklet festivali? Ülkemin dört bir yanında çilek, karpuz festivalleri yapılırken neden çok çok özel bir hobi olan, spor olan motosikletin bir festivali olmasın. Neden bu güzelliği sunmayalım. Ülkemin içinde bulunduğu gergin süreçlerde motosiklet sevdalısı insanlarımın yüreği sayesinde, dostluk, kardeşlik, yaşam heyecanı sayesinde ortak yaşamanın nasıl olduğunu anlatabilmek adına bu festivali düzenledik. Türkiye`nin dört bir yanından gelerek katılan motosiklet tutkunlarına teşekkür ediyorum. Motosiklet tutkunu insan yaşama bağlı insandır. Bu tutkuyu yüreğinde hisseden insan dostluğu, kardeşliği bilen, doğa sevgisi olan insandır. Güzellikleri ortak yaşama kültürünü bilen insandır.

Bütün Türkiye`ye örnek olması amacıyla buradaki kardeşliği, dostluğu göstermek adına bu festivali yapıyoruz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzelliğe ortak olmak isteyen Manavgatlı değerli hemşerilerim de burada. Onlara diyorum ki, kurallarına göre motor kullanmayı benimsediğiniz takdirde bu çok özel bir duygu. Yakın zamanda motosiklet tutkunları yadırganır ötelenirdi. Ama gelinen noktada eğitim seviyesi yüksek, çağdaş, medeni insanlar bu tutkuyu kovalıyor.Az önce içimizdeki heyecanı izlediniz.Ben Manavgat`ımı seviyorum.İddia ediyorum ki, Türkiye`nin en güzel ili Antalya, Antalya`nın da en güzel noktası, ilçesi Manavgat.Manavgat`ın en güzel noktası da içinde bulunduğumuz yer. Sizlerle bu atmosferi paylaşmaktan çok mutluyum. Manavgat`a katmış olduğunuz güzelliklerden dolayı, buraya getirmiş olduğunuz heyecandan dolayı,ortak yaşam kültürünü Türkiye`ye göstermenizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum``.

Ağaç Üstünde Konser Verdi
Başkan Şükrü Sözen`in konuşmasından sonra Ünlü sanatçı Haluk Levent sahne aldı.Haluk Levent motosiklet tutkunlarının yanı sıra Boğaz Otel Mevki`ne akın eden 5000 Manavgatlıya en güzel şarkılarını söyledi. Rock Müziğinin Türkiye`deki önemli seslerinden Haluk Levent, bir ara sahneden inerek, konser alanı içindeki çam ağacına doğru hayranlarıyla birlikte yürüyerek, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili olarak konuştu. `Türkiye`de pek çok kişi bu yapılanların bir ağaç için olduğunu zannediyor` diyen ünlü sanatçı, bir anda ağaca tırmandı.

Ağaç üzerinde `Akdeniz Akşamları` adlı şarkısını seslendiren Haluk Levent,`18 yıllık sanatçılık hayatımda ilk defa bir ağaç üzerinde konser veriyorum` dedi. Levent, daha sonra hayranlarının yardımıyla ağaçtan inerek sahneye yeniden çıktı. Konserinde `İzmir Marşı`,`Çemberimde Gül Oya` şarkılarını halkla birlikte söyleyen Levent, Türkiye`de birik ve beraberlik mesajlarının en güzel `Çanakkale` türküsüyle verileceğini söyleyerek türküyü seslendirdi.Konser sonunda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,ünlü sanatçıya plaket hediye ederek festivale katılımından dolayı teşekkür etti. Levent,`Bu güzel festivalden ayrılmayı istemiyorum.Ben de burada çadır kuracağım`dedi.