Halk Günü Uygulaması Başlıyor.

Manavgat Belediye Başkanlığı ve aynı zamanda MATAB Başkanlığını yürüten Şükrü Sözen, başlatacağı "Halk Günü" uygulamasıyla bundan böyle her Çarşamba günü vatandaşları dinleyerek sorunlara çözüm bulmaya çalışacak. Uygulama önümüzdeki hafta başlayacak.

Manavgat Belediye Başkanlığı′nın yanı sıra MATAB (Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği) Başkanlığını aynı anda yürüten Şükrü Sözen vatandaşlarla daha kaliteli zaman geçirmek, halkın görüş ve önerilerini dinlemek, sorunlara çözüm bulmak ve çalışmalarını daha sağlıklı yürütebilmek amacıyla Çarşamba günlerini "Halk Günü" olarak belirledi. 29 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra zamanının büyük kısmını kentin öncelikli sorunlarını çözmeye ayırdığını dile getiren Başkan Sözen, haftanın bir gününü vatandaşlara ayırarak sorunları ve halkın önerilerini dinleyeceğini söyledi. Halkı belediye çalışmaları ve uygulamalarına daha fazla katmayı amaçlayan Başkan Sözen, "halk günü" uygulamasıyla, vatandaşların her konuda şikâyet ve önerilerini ilk ağızdan dinleme fırsatı bulacak. Belediye Başkanı Şükrü Sözen′le görüşmek isteyen vatandaşlar Meclis Toplantı Salonu′nda her Çarşamba günü saat 14.00′de Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile görüşebilecek. Halk Günü toplantılarına birim müdürleri de katılarak çözüm masaları oluşturulacak.
Sosyal belediyecilik anlayışına uygun bir şekilde hareket ettiklerini belirten Başkan Sözen, "Göreve başladıktan sonra vatandaşlarımızı her gün makamda ağırladık görüştük. Kapılarımız sonuna kadar açık oldu. Şimdi de öyle olacak. Bu projeyle amacımız hemşerilerimle daha sağlıklı zaman geçirebilmek. Zaten bu kentte yaşayan herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir mesafedeyiz. Bunu pekiştirmek ve işlerimizi sağlıklı yürütebilmek amacıyla halk günü uygulamasını başlatıyoruz. Halk ile belediye arasında var olan bağın daha da güçlenmesini istiyoruz. Şeffaf, katılımcı, demokratik bir belediyecilik böyle bir uygulamayı gerektiriyor. Halkı dinlemek, sıkıntılarını paylaşabilecekleri ortamları sağlamak, hem belediyeyi demokratikleştirir hem de halkın demokrasi kültürünü gelişimine katkı sunar. Halkın yöneticilerine ulaşmasında bürokratik engelleri artıran değil, bu engelleri en aza indiren bir belediyecilik anlayışını tüm çalışmalarımıza egemen kılacağız. Halkı sorunların çözüm süreçlerine dahil etmek, her şeyden önce vatandaşların size ulaşabilirliliğiyle mümkündür. Biz bu sistemi oturtacağız".