Güreşçilerin En Büyük Destekçisi Başkan Sözen

Geçtiğimiz yıl 30 Eylül`de yapılan ve tüm Türkiye çapında büyük ses getiren 1.Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri`nin 2013 yılı takvimi belli oldu.Türkiye Güreş Federasyonu,Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri`nin bu yıl 29 Eylül 2013 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Kentte güreşlerin ilgi görmesi üzerine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in talimatıyla Belediye Gençlik Merkezi bünyesinde de bir güreş takımı kuruldu.Şu anda 30 güreşçinin eğitim aldığı Manavgat Belediyesi Güreş Takımı,düzenli çalışarak başarılara hazırlanıyor.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise,Güreş eğitmeni Şahali Kurt önderliğinde çalışan güreş takımını sık sık ziyaret ederek moral veriyor,onlarla sohbet ediyor.Manavgat`ta güreş sporunun hızlı yükselişi ve güreşçilerin başarılı çalışmaları,TRT`de yayınlanan ve Gökhan Günaydın`ın sunduğu Künde Programı`na da yansıdı.

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`ni ziyaret eden Künde ekibi.Başkan Sözen`le ve güreşçilerle röportaj yaptı.Röportaja Manavgat Belediyesi 1.Yağlı Pehlivan Güreşleri`nde Güreş Ağalığını kazanan Hasan Özden de katıldı.Başkan Sözen, kentte güreş sporunun gelişmesi adına Belediye olarak desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi.

Sözen,``Yağlı güreşlerde ve güreş sporunda marka olabilmek için çalışıyoruz.Şu anda 30 çocuğumuz takımda eğitim alıyor.Belediyemiz olarak her türlü desteği vermeye çalışıyoruz.Sporcularımızın önemli başarılara imza atacaklarına inancımız sonsuz.Onları yetiştiren eğitmenlerimize de teşekkür ediyoruz``dedi.