Manavgatlı Güreşçiler Şampiyonluğa Bileniyor

Manavgat Belediyesi, geçtiğimiz yılın eylül ayında düzenlediği 1.Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri`nin büyük ilgi görmesi üzerine, kentte güreşe ilgi duyan gençleri profesyonel olarak yetiştirmek için kolları sıvadı.

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Kültür ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde kurulan Güreş Kulübü`nde 22 öğrenci güreş eğitimi almaya başladı. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi güreşçilerini,Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu,3.Kademe Güreş Antrenörü ve Kırkpınar Başaltı şampiyonlarından Şahali Kurt ve güreş antrenörü Abdulah Seçim eğitiyor.
Küçük güreşçiler, geçtiğimiz günlerde Antalya Okullar Arası Güreş Müsabakalarında 63 kilogramda Ali Sarıdemir`in Manavgat`a 3.`lük getirilmesi üzerine daha da heyecanla derslere katılmaya başladı.Genç güreşçilerin, şu günlerde,önümüzdeki günlerde başlayacak olan Antalya Kulüplerarası Güreş Şampiyonasına hazırlandıkları belirtildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in de yakından takip ederek teşvik ettiği genç güreşçiler, çok çalışarak Manavgat`a daha fazla dereceler getireceklerini söyledi. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Tankaya da Manavgat`ta güreş sporuna her geçen gün ilginin arttığını dile getirdi. Tankaya,``Kentimizde güreş sporuna ilgi çok arttı.Güreş sporunu öğrenmek isteyen çok sayıda çocuğumuz kayıt yaptırmak istiyor.Haftada iki gün olarak planlanan dersler, öğretmenlerimizin de yoğun ilgisiyle çok başarılı ve verimli geçiyor. Gençlik Merkezi sporcularının bölgemize daha çok dereceler getireceğine inanıyoruz.Güreşteki en büyük destekçilerimizden birisi de Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen`dir.Sporcularımız ve Gençlik Merkezimiz adına Başkanımıza gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz``dedi.