Gençlik merkezi`nin Zemin Çalışmaları Başladı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in Mega Projelerinden bir tanesi olan ve ihalesi geçtiğimiz aylar içersinde yapılan Gençlik Merkezi`nin zemin çalışmaları başladı.Eski Cumartesi Pazarı`ndaki 10 bin metrekarelik alanda yaklaşık 20 gün sürecek zemin etüd çalışmalarından sonra Gençlik merkezi inşaatı,temel atma aşamasına gelecek.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, seçim kitapçığında Manavgat halkına vaad ettiği projelerini, kısa bir sürede bir bir hayata geçirmek için gece gündüz çalışıyor.
3 etapta başladığı büyük ırmak kıyısı projelerindeki etap sayısını artıran ve hepsini tamamlayan Başkan Sözen, önümüzdeki günlerde stadyum ve Gençlik Merkezi`nin de temellerini atmaya hazırlanıyor.Kum Mevki`nde yapılacak olan 5 bin kişilik stadyum ile Gençlik Merkezi`nin temelleri,zemin çalışmaları tamamlandıktan sonra önümüzdeki ay içinde atılacak.

GENÇLİK MERKEZİ`NE MÜKEMMEL PROJE
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, temeli atılacak olan Gençlik Merkezi için Türkiye standartlarında çok modern ve özel bir proje hazırlattı. Modern tasarımlar kullanılarak son teknoloji düşünülerek projelendirilen Gençlik Merkezi`nde Türkiye`de sadece birkaç merkezde kullanılan sistemler de yer alacak. Gençlik Merkezi Kompleksi, Gençlik Merkezi Hizmet Binası, Kapalı Havuz binası ve 1 adet Güvenlik Binası olmak üzere projelendirildi.

KONFERANS SALONU,AMFİTİYATRO VE YÜZME HAVUZU
Gençlik Merkezi Hizmet Binasında açık sergi alanı, 8 adet derslik ve toplantı odaları, 750 kişilik konferans salonu, 600 kişilik anfitiyatro alanı yer alacak. Kapalı Havuz binası içersinde ise 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu bulunacak. Duşlar, Soyunma kabinleri, doktor odaları, hakem odaları ve her katta büfe gibi mekanlar yer alacak. Ayrıca 300 kişilik izleyici tribünü de kapalı havuz binasında yer alacak.

ENGELLİLER UNUTULMADI
Yaklaşık 3 bin 34 metrekarelik alanda yapılacak olan Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Kompleksinin çevre düzenlemesinde ise tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, kafeterya, genç ve çocuk fitnes alanları ve süs havuzları düzenlemeleri yapılacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, projelendirilirken engelli vatandaşları da unutmadı.Projeye göre tüm binalar engelli kullanımına uygun olarak tasarlanırken engelliler için özel engelli asansörlerinin yer alacağı belirtildi.