Gençlik Merkezi`nin Temeli Atılacak

Manavgat Belediyesi hizmetlerinin ardı arkası kesilmiyor.Adliye binası arkasında yapılan Gençlik Merkezi`nin temeli 9 Mart 2013 Cumartesi günü atılacak.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, büyük projelerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyor.Şubat ayı içinde Asım Okur Meydanı`nı hizmete açıp, Kum Mevki`ndeki 5000 kişilik stadyumun temelini düzenlenen muhteşem bir törenle atan, ardından da Nazım Hikmet Parkı ve heykelinin de açılışını yapan Manavgat Belediyesi, şimdi de 9 Mart 2013 Cumartesi Günü Gençlik Merkezi`nin temelini atacak. Saat 12.00`de başlayacak konserli temel atma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da katılacak.

Konferans Salonu,Anfitiyatro, Toplantı Odaları
Adliye Sarayı arkasında yer alan 10 bin metrekarelik alana yapılacak olan Gençlik Merkezi için Türkiye standartlarında çok modern ve özel bir proje hazırlatıldı.Şu anda zemin çalışmaları devam eden Gençlik Merkezi inşaatının temmuz ayı sonuna tamamlanacağı belirtildi.Modern tasarımlar kullanılarak son teknoloji düşünülerek projelendirilen Gençlik Merkezi`nde Türkiye`de sadece birkaç merkezde kullanılan sistemler de yer alacak. Gençlik Merkezi Kompleksi, Gençlik Merkezi Hizmet Binası, Kapalı Havuz binası ve 1 adet Güvenlik Binası olmak üzere projelendirildi.Gençlik Merkezi Hizmet Binasında açık sergi alanı, 8 adet derslik ve toplantı odaları, 750 kişilik konferans salonu, 600 kişilik anfitiyatro alanı yer alacak.

6 Kulvarlı Yüzme Havuzu ve Tribün
Kapalı Havuz binası içersinde ise 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu bulunacak. Duşlar, Soyunma kabinleri, doktor odaları, hakem odaları ve her katta büfe gibi mekanlar yer alacak. Ayrıca 300 kişilik izleyici tribünü de kapalı havuz binasında yer alacak. Yaklaşık 3 bin 34 metrekarelik kapalı alanda yapılacak olan Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Kompleksinin çevre düzenlemesinde ise tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, kafeterya, genç ve çocuk fitnes alanları ve süs havuzları düzenlemeleri yapılacak. Projede engelli vatandaşlar da unutulmadı. Projeye göre tüm binalar engelli kullanımına uygun olarak tasarlanırken engelliler için özel engelli asansörleri de yer alacak.

Eğitim,Kültür,Sanat ve Spor Gelişimine Katkı
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin geleceğini şekillendirecek büyük yatırımların kısa sürelerde tamamlanması amacıyla hızla çalıştıklarını söyledi. Başkan Sözen, Cumartesi günü yapılacak olan temel atma törenine de tüm Manavgat halkını davet etti.

Sözen,``Manavgat her geçen büyüyor, gelişiyor.Hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı da geleceğe yönelik planlıyoruz. Her şey çocuklarımıza ve gençlerimize daha yaşanabilir bir kenti bırakabilmek. Kentin eğitim, kültür, sanat ve spor gelişimine de büyük katkısı olacağına inandığımız Gençlik Merkezimizin temelini de atarak en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Temel atma törenimizde halkımızın bu sevinci bizlerle paylaşmasını yürekten arzu ediyoruz. Tüm Manavgat halkımı törenimize davet ediyorum``dedi.