Manavgat Belediyesi`nden Esnaf Toplantıları

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent esnafının sorunlarını çözmek amacıyla "Esnaf Toplantıları" başlattı. İlk toplantıya Fevzi Paşa Caddesi esnafı katılırken, pek çok sorun masaya yatırılıp, ortak akılla hep beraber çözümler üretildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent esnafının sorunlarını masaya yatırmak amacıyla düzenlediği "Esnaf Toplantıları" nın ilkini gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu`ndaki ilk toplantıda Fevzi Paşa Caddesi`ndeki esnafın sorunları masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in başkanlık ettiği buluşmaya çok sayıda cadde esnafı ve belediye birim müdürleri katıldı. İlk toplantıda cadde esnafı sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Tek tek esnafı dinleyen Başkan Şükrü Sözen ise, birim müdürleri ile birlikte sorunlara çözümler üretmeye çalıştı.

Sözen`e İcraat Teşekkürü

Toplantıda esnaflar konuşurken, Belediye Başkan yardımcıları Hasan Şimşek, Hasan Şekerlisoy, Zabıta Müdürü Turgay Şalgam, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Arı, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, İmar Müdürü Mustafa Gök, Hesap İşleri Müdürü Bayram Öksüzoğlu ve Belediye Avukatı Fahri Açıkgöz de notlar aldı. Toplantıda esnaflar, böyle bir toplantıyı düzenlediği ve kentte yaptığı ırmak kıyısı projesi, gençlik merkezi faaliyetleri, festival organizasyonu ve alt ve üst yapı düzenlemeleri için Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür etti.

Esnaf Sorunlarını Anlattı

Tek tek söz alan esnaflar en çok turistlerin caddeye yeterince gelmediğinden, parkometre uygulamasının caddenin belli bir bölümünden sonra eksik hizmet verdiğinden, belde minibüslerinin yolcuları Fevzi Paşa Caddesi önünde indirmediği gibi konulardan yakınarak Başkan Sözen`den yardım istedi. Esnafların sorunlarını dinleyen Başkan Sözen ise kendisinin de oturduğu Fevzi Paşa Caddesi`ni son derece önemsediğini belirterek, ortak akılla köklü değişimler yapılarak bölgenin daha da güzelleştirilebileceğini anlattı. Başkan Sözen bölgeye turistin akması için yapacağı katlı Pazar yerinden, trafiğin düzgün akması amacıyla planladığı araç köprüsünden, ırmak kıyısı projesinden ve bölgede güvenlik tedbiri alacak zabıta hizmetlerinden de bahsetti.

Sözen; "Caddeyi çok önemsiyorum"

Başkan Sözen şunları söyledi. "Fevzi Paşa, Atatürk Caddesi gibi caddeler kentin en eski çevreyoludur ve biz bu caddeleri çok önemsiyoruz. Göreve ilk geldiğimizde de buraların güzelleştirilmesi girişimlerimiz oldu. Göreve oturur oturmaz da ilk icraatım belediye dükkanlarını yıktırarak Asım Okur Parkının önünü açmak olmuştur. Caddede turizmin daha çok canlanması için belediye olarak elimizden geleni yapacağız" dedi. Başkan Sözen, belde minibüslerinin yolcuları cadde başında indirmesiyle ilgili olarak önümüzdeki hafta içinde durak başkanları ile toplantı yapmak konusunda söz verdi.

Karşılıklı sohbet ortamında geçen toplantıda Fevzi Paşa Caddesi?nin canlandırılıp güzelleştirilmesiyle ilgili olarak resmi olmayan şu kararlar cadde esnafının onayıyla karşılıklı olarak alındı.

1-Cadde giriş çıkışlarına bölgenin turizm caddesi olduğunu belirten tanıtıcı tabelalar trafiği aksatmayacak uygun yer bulunması halinde yerleştirilecek.
2-Her esnaf kendi önündeki gölgelikleri belediye birimlerinin belirleyeceği tek bir büyüklük ölçüsüne göre düzenleyecek. Çıkıntısı olan gölgelikler kesilerek eşitleme yapılacak.
3-Binaların tek tip dış cephe rengine boyanması sağlanacak.
4-Durak başkanları ile toplantı yapılarak caddeye güzergah konacak.
5-Parkometre uygulamasının tüm cadde boyunca uygulanması sağlanacak.
6-İlerleyen dönemde belediye caddenin ışıklandırma işine başlayacak.