Manavgat`ta Er Meydanı Hazırlığı

Manavgat Belediyesi, 30 Eylül`de yapılacak olan 1. Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri`ne hazırlanıyor. Şehir Stadyumunda yapılacak olan ve 600 kadar pehlivanın katılacağı yağlı güreşlerin eksiksiz yürütülmesi için bütün ekipler seferber edildi. 2 bin kişilik stadyumun böylesine büyük bir organizasyona yetmeyeceği düşüncesiyle ekstra tribünler de çevre belediyelerden temin edildi. Tribünlerin yerleştirilmesi işi devam ederken, afiş, broşür ve davetiyelerin tüm Antalya ve Türkiye geneline dağıtım işi de sürüyor. Stadyumda yürütülen çalışmaları sık sık denetleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, medeniyet ve kültürümüzün maddi ve manevi temellerine sahip çıkmak adına böylesine büyük bir organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Başkan Sözen, "Bizler medeniyet ve kültürümüzün maddi ve manevi temellerine sahip çıkmak ve yeniden ayağa kaldırmak için bu organizasyonu düzenledik. Ecdattan devr aldığımız mirası, geleceğe taşıma hedefindeyiz. Manavgat Belediyesi olarak istedik ki, uzun yıllardan sonra Manavgat`ta güreşler düzenleyelim, bizim halkımız da bizim hemşerilerimiz de burada kendi şehirlerinde, kendi Belediyelerinin yaptıkları organizasyonla ata sporları güreşleri izlesinler, ata sporlarına destek olsunlar, sahip çıksınlar. Manavgat Belediyesi olarak bizim için böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak gurur verici. Tüm Antalya ve Manavgat halkımı ilkini düzenleyeceğimiz yağlı güreşlerimize davet ediyorum" dedi.

e-imar