Başkan Sözen`den Engelliler Günü Mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Sn.Şükrü Sözen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Mesaj Yayınladı.

Hepimiz,hayatımızın bir aşamasında engelli olabiliriz.Toplum olarak engellilere sahip çıkılması,olası olumsuzluklardan tüm engellileri koruma ve onlara insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılması en büyük amacımızdır.

Maalesef ülkemizde engelli vatandaşlarımız,kendilerine tanınmayan bazı haklar ve hizmetler nedeniyle toplumdan soyutlanmış ve hayata küsmüş durumdalar.

Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış,bir iyilik değil,onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır.Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır

Yerel yönetimler olan bizlere, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza düşen en önemli görev,engelli vatandaşlarımızı topluma tekrar kazandıracak girişimlere öncülük etmek olmalıdır.Manavgat Belediyesi olarak biz de engelli vatandaşlarımıza gereken ilgi ve önemi gösteriyoruz.

Çok küçük gibi görünen bazı destekler, engelli vatandaşlarımız için büyük önem taşımaktadır.Engelli aracına ihtiyacı olan kardeşlerimizin taleplerini geri çevirmemek belediyemizin bir ilkesi haline gelmiştir.Bugüne kadar pek çok 70 engelli vatandaşımızı akülü araçlarına kavuşturduk.151 engelli vatandaşımıza toplu taşım araçlarından ücretsiz faydalanmaları amacıyla kartlarını teslim ettik. Bunun dışında kentte hayata geçirdiğimiz yatırımlarda engelli vatandaşlarımızı hiçbir zaman unutmadık.Gençlik Merkezi,Kültür Merkezi,Huzurevi,Irmak Kıyısı düzenlemeleri gibi büyük projelerle, cadde ve sokaklardaki düzenlemelerimizde onlar için hayatı kolaylaştırmaya çalıştık. Ama engelli vatandaşlarımız için yaptıklarımızın hiçbir zaman yeterli olmadığının bilincindeyiz. Engelli vatandaşlarımız için yeni projelerimizi de önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

Belediye olarak onların rahatı ve huzuru için atılacak adımların başlangıç noktasında Manavgat Belediyesi olarak her zaman yer alacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şunu unutmamalıyız ki, engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihi değildir. Şu ya da bu nedenle bizler de yarın engelli olabiliriz. Bu mantıkla hareket ederek toplum olarak engelli vatandaşlarımızın daima yanında olmalıyız ve olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engellilerimizin engellerinin kaldırılması ve daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmelerini temenni ederim.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı