Başkan Sözen`den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının güçlükleri bir bir aşarak yükselttiği bu değer, bugün milletimizin her bireyinin benimsediği ortak bir irade olmuştur.

Bu gün ülkemizde özgür, bağımsız, hür bir şekilde yaşıyorsak, bu Cumhuriyetin sayesindedir. Cumhuriyetin ilkelerinden ödün verilmesi düşünülemez. Bundan sonra da hiçbir kötü emel, Türkiye Cumhuriyeti`ne zarar veremeyecek, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türk Ulusu`nun gücü ve istenci karşısında tutunamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, Devleti`nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açmak gayretinde olanlar mutlak surette hüsrana uğrayacaktır.

Demokratik Cumhuriyetin, ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşını birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlük içinde kucakladığı yadsınamaz bir gerçektir. Bu anlamlı gün, milletçe el ele kenetlenmemize, demokrasimize, bölünmez bütünlüğümüze, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmamıza, vesile olmalıdır.

GÜN CUMHURİYETİMİZE VE ONUN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR.
GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR, GÜN, CUMHURİYETİN ERDEMLERİNİ HATIRLAMA GÜNÜDÜR

Biz de Manavgat`ımızda tarihimizden duyduğumuz gururu meydanlara inerek yüksek sesle dile getirmek istiyoruz.

Manavgat`ımızda tarihimizden duyduğumuz gururu yüksek sesle dile getireceğimiz etkinlikler ve paylaştıkça artan bir coşkuyla kutlayacağımız bir 29 Ekim`de daha tüm Manavgat halkımı ``Yaşasın Cumhuriyet`` demeye davet ediyorum. Cumhuriyetimizin 90`ıncı yılında karşısına çıkan her engeli aşma gücüne sahip bir milletin, Ata`sının açtığı yolda 7`den 70`e yan yana, omuz omuza ilerlediğini göstermek istiyoruz.

Biz onun yolunda tüm benliğimizle var olanlar, onun devrimlerinin bekçileri, 29 Ekim akşamı adını CUMHURİYET koyduğumuz meydanımızda bir kez daha Cumhuriyet`e olan bağlılığımızı göstermek ve karanlıkları aydınlatmak için hep beraber olacağız. Gelin bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk halkının ve Manavgatlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, birlik ve beraberliğimizin, milli duygu paylaşımlarımızın sonsuza dek devam etmesini diliyorum.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı