Çocuklardan ``Konuşma Bayramı``

Manavgat Belediyesi`nin konuşma bozukluğu olan kişiler için başlattığı eğitim projesi kapsamında 2 haftalık eğitimden geçen 28 öğrenci için Konuşma Bayramı düzenledi.

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nde düzenlenen programa, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şekerlisoy, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya, öğrenci velileri ve öğrencilerin yakınları katıldı. Pastalı, börekli kutlamada çocuklar, teker teker söz alarak düzgün cümlelerle kendilerini ifade etmeye çalıştı.Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in de dikkatle dinlediği program velilerden alkış aldı. Çocuklarının eğitim süresince ne kadar ilerlediğini kayıtlarla gören veliler, eğitime destek veren Başkan Sözen`e teşekkür etti.

Ailelerinin yaptığı pasta ve böreklerden yiyip gönüllerince eğlenme fırsatını da bulan çocuklar, Başkan Sözen`e bir de sürpriz yaptı. Çocuklar, öğretmenleri Konuşma Uzmanı Nezihe Erdoğan Demirer ve Özel Eğitim uzmanı Gülçin Eraslan`ın da yardımlarıyla
hazırladıkları ``Konuşma Ağacı`nı Başkan Sözen`e hediye ettikten sonra yine Başkan Şükrü Sözen için yazdıkları şarkıyı hep bir ağızdan seslendirdi. Konuşma eğitimi gören çocukların kendisi için seslendirdikleri şarkıyı dinleyen Başkan Sözen, oldukça duygulandı. İnsanların kendilerini ifade edebilmek için en önemli unsurun konuşma yeteneği olduğunu belirten Başkan Sözen, bu eğitimin son derece önemli olduğunu da vurguladı.Başkan Sözen, ``İhtiyacı olan öğrencilerimize konuşma eğitimi veren uzman arkadaşlarıma ve velilerime teşekkür ederim. Hepinizi kutluyorum. İki hafta boyunca eğitimlere katıldınız. Ben de bu eğitimleri yakından takip ettim. Çok güzel mesafe katettiniz. Kendini güzel ifade edebilmek insanın en önce olması gereken meziyeti. İnanıyorum ki buradan aldığınız temel bilgilerle ileride çok iyi yerlere geleceksiniz. Sorumluluk noktasında görevler alacaksınız, üniversitelere gideceksiniz. Kişilerin kendilerini özgürce anlatabilmeleri çok önemli. Bana verilen bu kadar anlamlı hediyelerle çok mutlu oldum.

Manavgat Belediyesi olarak eğitime her zaman önem verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Konuşma eğitimlerimiz sürecek``dedi.Başkan Sözen de konuşma eğitimi gören çocuklara eğitimleri boyunca kullandıkları mp3 çalarları hediye etti.