Çeltikçi-Ulukapı Yolu Tüm Hızıyla Yapılıyor

Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çeltikçi-Ulukapı yol ayrımından başlayıp Ulukapı Köyü istikametine giden yolu, 20 Milyon Euroluk AB Kaynaklı İçme Suyu projesine hazırlıyor.

Çalışmalar kapsamında Denizcilik Lisesi yol ayrımına kadar olan bin 200 metrelik kısımdaki yol kırmızı kota getirilerek içme suyu borularının sorunsuz olarak döşenmesi sağlanacak. İçme suyu boruları ise, Sülek Tepesi`ne yapılacak olan su deposuna kadar uzanacak. Mevcut yolun inişli, çıkışlı ve eğimli olduğu, bu yüzden kazı ve dolgu çalışmalarının yapılarak yolun düzenleneceği belirtildi.

Çalışmalardan sonra öncelikle yolun tek şeritli olarak trafiğe açılacağı, boruların döşenmesinin ardın da 2 şeritli yol olarak düzenlenerek halkın kullanımına sunulacağı belirtildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AB Kaynaklı Dev İçme Suyu projesinin kentin geleceği için atılmış çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Sözen,``Bu büyük içme suyu projesini hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Kentin geleceğini şekillendirecek olan bir çalışma yapıyoruz.

Projenin düzenli bir şekilde yürümesi için bazı alt yapı ve yol çalışmalarını da beraberinde yapmamız gerekiyor. Hedefimiz çalışmaları en kısa zamanda tamamlayarak halkın rahat etmesini sağlamak. Yol düzenleme çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz tek şeritli olarak yolumuzu trafiğe açacağız. Halkımızdan sabırlı ve anlayışlı olmalarını istiyoruz. Amacımız kentin önümüzdeki 50 yılda rahat etmesidir. Bu amaçla çalışmalar üretiyoruz. Bu Manavgat hepimizin`` dedi.