Çarşamba Pazarı Sil Baştan Yenileniyor

Manavgat Belediyesi,Kavaklı Mahallesi`ndeki Çarşamba Pazarı`nı sil baştan yeniliyor.

Manavgat Belediyesi`nin Nisan ayında yapılan meclis toplantısında,semt pazarlarının bakım,tamir ve tadilatlarının yapılabilmesi amacıyla başka yerlere geçici olarak taşınmaları için encümene yetki verilmişti.Bunun üzerine vakit geçirmeden harekete geçen Manavgat Belediyesi,Kavaklı Mahallesi`nde kurulan ve Kasaplar Mahallesi`ndeki halka da hitap eden Çarşamba Pazarı`nda çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında zemin iyileştirmelerinden sonra Pazar yerinin üstünün çelik konstriksuyon ile kapatılacağı belirtildi.Bu arada mevcut Pazar yeri kısa süreliğine Kavaklı Mahallesi 1360 ada 1 parselde yer alan 6547-6551 ve 6552`inci sokaklara taşındı.Titizlikle yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı ve Çarşamba Pazarı`nın eski yerine taşınacağı belirtildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, semt pazarları tadilat ve yenileme çalışmalarında geçici taşınma ile ilgili şu bilgiyi verdi:``Semt pazarlarının bakım,tamir ve tadilat çalışmalarında pazar yerleri en fazla 2 ay başka bir yere taşınacak.Gerekli bakım ve tadilatlar yapılınca pazar yine eski yerine gelecek.Amacımız halkımızın daha hijyenik ve sağlıklı ve ortamlarda Pazar hizmetini alabilmelerini sağlamak.Çarşamba Pazarı`mız maliyeti oldukça yüksek ve titiz bir çalışmayla yenileniyor. Çalışma tamamlandığında hem esnafımız, hem vatandaşımız memnun olacak``dedi.